Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros nye stjärnmålvakt Jhonas Enroth har haft ett hektiskt dygn. Arkivbild.

Hektiskt dygn för Jhonas Enroth

Från Minsk, till Riga, tillbaka till Minsk och vidare till Stockholm. Sedan en bussresa med helt nya lagkamrater till Örebro. Jhonas Enroth har fått en hektisk återkomst till svensk ishockey.

Det blev riktigt snabba puckar när Jhonas Enroth, precis innan SHL:s transferdeadline, blev klar för en återkomst till Sverige.

Bortamatch i Lettlands huvudstad Riga under fredagsaftonen, sent på kvällen tillbaka i Vitrysslands dito Minsk, och nästa förmiddag på ett flyg till Stockholm.

- Det var en lång dag. Jag fick två timmars sömn i går. Jag ser fram emot att få lägga mig i kväll, säger Enroth när TT hittar honom på Hovets pressläktare.

Nedanför honom på isen besegrade hans nya klubb Örebro hemmalaget Djurgården med 2–0.

VM-guld 2013

- Jag tyckte det såg bra ut, sedan har ju inte jag ett hockeyöga så här, säger Enroth, som på grund av sömnbrist och resa fick stå över det som hade kunnat bli hans debut i nya klubben.

I stället får han lära känna sina nya kamrater på spelarbussen

Den NHL- och landslagsmeriterade burväktaren, som tog VM-guld 2013, har ännu inte träffat gänget när han satt på åskådarplats och beskådade dem.

TT: Så flyttlasset ligger nere i omklädningsrummet?

- Exakt, det är så det ligger till. Jag vet faktiskt inte mycket mer än så, vi får se hur det blir nu. Jag ska åka tillbaka med Örebro, men jag vet inte var jag ska sova i kväll, säger Enroth och fortsätter:

- Men det löser sig. Jag är övertygad om att de tar väl hand om mig.

"Kan få mer erfarenhet"

Efter att KHL-säsongen med Dinamo Minsk tagit slut ser målvakten fram emot att förlänga säsongen med lite SHL-matcher.

- Jag har spelat 52 matcher redan och tiotal träningsmatcher på det. Samtidigt känner jag mig fräsch och känner att det här är en bra utmaning. Erfarenhet är viktigt för en målvakt och här kan jag få mer erfarenhet i Örebro.

TT: Fanns det några andra klubbar i bilden?

- Det fanns lite intresse från andra europeiska lag, men från Sverige var det bara Örebro vad jag vet.