Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Demba Savage steget före Helsingborgs Andreas Landgren och Peter Larsson.

Helsingborg brände segerchans

Bara 1–1 mot Häcken. Helsingborg är inblandat i nedflyttningsstriden.

Helsingborg behöver trepoängare för att klättra. Laget är elva i tabellen med bara fyra poäng ner till kvalplats.

Men trots en drömstart, en utvisning för Häcken och en räddad straff blev det inte mer en poäng på bortaplan.

- Det är lite blandade känslor. Det är ett okej resultat. De fick utvisning, men jag tycker vi kunde ha skapat mer mot dem. Vi hotade dem inte tillräckligt inne i boxen. Det var synd, säger HIF:s lagkapten Peter Larsson.

Tränaren Henrik Larsson höll med.

- Det är första gången för mig som manager i HIF som vi får en motståndare utvisad. Men vi tar alldeles för många skott centralt och letar centrala instick. Vi måste komma runt på kanterna. Hade någon sagt till mig när vi åkte upp hit att vi skulle ta en poäng så hade jag tagit den.

HIF tittar nedåt

 Helsingborg har hängt i botten av tabellen under större delen av säsongen. Poängen på Hisingen förändrar inte det. Peter Larsson tycker att det är en jobbig situation.

- Vi ska inte titta för mycket på tabellen nu, det är efter säsongen det gäller. Men vi är medvetna om situationen och vi tar den på fullaste allvar. Det gäller att alla fattar vad det innebär.

I nästa omgång spelar Helsingborg hemma mot jumbon Gefle. Peter Larsson hoppas att det blir vändningen för skåningarna och att laget slipper en bottenstrid i höst.

- Vi har ett tillräckligt bra lag och en riktigt bra laganda i laget. Vi vet vad vi måste göra och det är därför jag tror att vi klarar av det.

Häcken tittar uppåt

För Häcken är det omvänt läge. Göteborgarna har ett tufft spelprogram i de närmaste matcherna och kan ta sig uppåt om det blir rätt resultat mot topplagen Elfsborg, Norrköping och Örebro.

Rasmus Schüller:

- Jag är missnöjd med oavgjort mot Helsingborg. Vi har matchen bra under kontroll. Vi dominerar ganska bra fram till det röda kortet. Det tar lite kål på oss. De tar över då och vi får försvara djupt. De tar över matchen där. Men vi hittar balansen mer och mer i vårt spel. Vi vill klättra i tabellen.