Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö vann med 4–0 mot Luleå. Ett av målen gjordes av Niklas Arell (bilden).

Hemmastarka Malmö nollade serieledaren

En storspelande Christopher Nihlstorp tog chansen och höll nollan för sitt Malmö. Men det är Luleå som får fira jul som serieledare halvvägs in i säsongen. Det är dock ett litet glädjeämne i den stora besvikelsen.

Bortasektionen var välfylld av supportrar som hade tagit sig långväga för att stötta Luleå borta mot Malmö. Men de fick ingen vidare valuta för resan. Fyra mål i baken och noll framåt blev facit för norrbottningarna när Malmö tog sin nionde raka hemmaseger.

- Vi gör en blek insats redan från början. Sättet vi förlorar på är oacceptabelt, säger Luleås Erik Gustafsson och slår fast att det var lagets sämsta insats den här säsongen.

- Vi får rannsaka oss själva efter det här. Det sitter mentalt, vi var inte beredda när pucken släpptes och det är det som avgör matchen.

Desto gladare var mannen mellan stolparna i motståndarlaget. Christopher Nihlstorp fick chansen från start för andra matchen i rad och stod för en hundraprocentig insats med 30 räddningar, den ena svettigare än den andra.

- En nolla är alltid en bonus, men det är viktigast med tre poäng, det är det man spelar för, säger Nihlstorp.

”En ny situation för mig”

Han har ofta stått vid sidan av under hösten och tittat på när Oscar Alsenfelt har lagt beslag på förstaspaden. Nihlstorp har bara fått tio starter i SHL. Matchen mot Luleå innebar första gången han fick starta två gånger i rad.

- Jag sitter i en situation där jag konkurrerar med kanske Sveriges bästa målvakt. Det är otroligt inspirerande att se ”Ogge” spela och utvecklas från sidan.

TT: Har du varit i en liknande situation tidigare?

- Det var nog ett par år sedan, jag har hållit på rätt länge och börjar bli till åren. Det är en ny situation för mig, men det är en utmaning jag försöker ta vara på.

Leder efter halva säsongen

För Luleås del kan man åtminstone glädja sig inför den långa hemresan att laget ligger kvar som serieledare när halva säsongen är spelad.

- Vi har gjort mycket bra saker och har spelat bra hockey i princip varje kväll. På det stora hela har det varit en positiv första halva av säsongen, säger Erik Gustafsson.

- Det är så små marginaler i tabellen. Men tittar man på spelet så är vi med i nästan varje match och vi vill bygga vidare på det här inför slutspelet. Vi ska göra allt för att fortsätta på samma spår.