Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds Marcus Thorbjörnsson, fd Kalmarspelare, byttes ut och fick stående ovationer från hemmaklacken i Kalmar.

Hemvändaren satte stopp för Kalmar

Kalmar hade två frilägen mot Dalkurd. På båda kom den från Kalmar utlånade Markus Thorbjörnsson emellan med en tå i sista sekunden.  

Han har tillhört Kalmar FF i nästan tio år och har varit mer eller mindre ordinarie i Kalmar fram till förra säsongen. När mittbacken Markus Thorbjörnsson inte fick någon speltid under den här säsongens inledning lånades han ut till Dalkurd. 

- Jag har blivit väldigt bra omhändertagen i Dalkurd, det är väldigt familjärt med både klubben och supportrarna. Jag trivs väldigt bra i laget, säger Thorbjörnsson.

"Mycket känslor"

På måndagskvällen var han tillbaka i Kalmar, laget som han ändå har kontrakt med. 

- Klart att det var väldigt speciellt att ställas öga mot öga med spelare som jag är van vid att spela med. Det var mycket känslor, men det gäller att hantera det i 90  minuter.

Och visst gjorde han det. I ett mycket händelsefattig första halvlek var det Markus Thorbjörnsson som stack ut. Han var lugnet själv i varje aktion och toppade prestationen med att två gånger om komma in med en tå och förhindra ett Kalmarmål. 

- Det var väl Papa Diouf båda gångerna där, skönt att kunna göra de insatserna. Kalmar hade ju mycket bollinnehav, i alla fall så länge Rasmus Elm var på planen. Han kan ju styra ett helt lag. Men när han går av tycker jag att vi tar över och skapar tillräckligt med chanser för att få med oss tre poäng, säger Thorbjörnsson.

Byttes ut

I andra halvlek var det Dalkurd som hade de bästa chanserna. Kalmar hade mycket svårt att skapa något. 

- Det har väl egentligen ingenting, jag tycker vi är det bättre laget.

Thorbjörnsson tvingades dock se större delen av andra halvlek från bänken. 

- Jag är lite muskelärt trött i baksidan av låret och det är många matcher kvar så jag ville inte chansa.

Dalkurd klarade försvaret även utan sin inlånade mittback, men tränare Johan Sandahl hade gärna haft honom kvar på planen – och kvar permanent i klubben. 

- Det är en otroligt viktig spelare för oss. Vi är en ung klubb med många unga spelare så att ha någon med den rutinen från så många allsvenska matcher är oerhört viktigt för oss. Både på och utanför planen han har varit guld värd för oss, säger Sandahl. 

Kalmars tränare Henrik Rydström får frågan om han vill ha tillbaka Thorbjörnsson, men hinner inte svara innan Sandahl bryter in. 

- Nej, det får du inte.