Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Harlaut blev trea i slopestyle under amerikanska Dew Tour. Arkivbild.

Henrik Harlaut trea i Dew Tour

Freeskiingstjärnan Henrik Harlaut fortsätter att trivas i prestigefyllda Dew Tour. Men efter att ha vunnit slopestyletävlingen två år i rad fick Harlaut nu nöja sig med en tredjeplats.

Den 27-åriga svensken var med 92,00 poäng näst bäst när det gällde trick på rails (räcken), men fick inte tillräckligt höga poäng (89,67) i den inledande hoppdelen för att utmana om segern.

- Jag var väldigt nöjd med mitt åk, men jag tyckte kanske att domarna gav mig lite för låga poäng. Jag hade velat ha över 90 för hoppen, sade Harlaut i den officiella webbsändningen.

Vann gjorde kanadensaren Evan McEachran efter inte minst ett högklassigt railsåk (94,67). McEachrans segerpoäng landade på 187,34, medan tvåan Alex Hall, USA, fick 184,00. Harlaut var trea på 181,67.

Vanligtvist körs slopestyle i ett enda åk, där övre delen består av räcken innan banan avslutas med en serie stora hopp. I år gick dock Dew Tour tillbaka till ett nygammalt, uppdelat format där åkarna först gjorde sina hopp, och därefter tog sig an en renodlad railsbana.

Tävlingens andra svensk, Oscar Wester, slutade på sjätte plats.