Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mika Zibanejad firar sitt mål tillsammans med Mats Zuccarello, Kevin Shattenkirk och Pavel Buchnevich.

Henrik Lundqvist: "En chock"

New York Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist chockades av det misstänkta terrordådet på Manhattan.

Bara några timmar före NHL-matchen i New York körde en man upp på en cykelbana på nedre Manhattan och mejade ned människor. Attacken utreds som ett terrorbrott och har hittills krävt åtta dödsoffer.

Före nedsläpp hölls en tyst minut i Madison Square Garden för att hedra de drabbade.

- Det var en chock, sade Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

"Alla mår bra"

Lundqvist fick höra talas om dådet först när han kom till arenan.

- Mina barn rör sig dagligen i det området. Så det var väldigt jobbigt innan jag lyckades lokalisera dem. Alla mår dessbättre bra, sade Lundqvist.

Lundqvist var tillbaka på isen efter två matcher på bänken och räddade 30 skott i 6–4-segern. Svenske lagkamraten Mika Zibanejad gjorde ett mål och två assist. Men det sportsliga hamnade i skymundan den här kvällen.

- Det är fruktansvärt när sådant händer. Vi snackade ihop oss och bestämde oss för att göra allt för att vinna för staden och för offren och deras anhöriga, sade Zibanejad till Aftonbladet.

Lindberg målskytt

Med 5.39 kvar av tredje perioden hade Rangers hämtat upp ett 2–4-underläge till 4–4. Då klev Zibanejad fram och satte avgörande 5–4. Michael Grabner utökade i slutminuten i öppen kasse, framspelad av Jesper Fast.

- Jag tycker att vi svarade jättebra i tredje och förhoppningsvis kan vi bygga något utifrån det, säger Zibanejad enligt AP.

- Förhoppningsvis är det ett steg i rätt riktning.

Vegas Oscar Lindberg gjorde ett mål på sitt tidigare lag och är redan uppe i fem mål totalt den här säsongen.

Dansk har åkt hem

Vegas-målvakten Oscar Dansk har storspelat i sina tre första NHL-matcher. I den fjärde, mot New York Islanders på måndagskvällen blev han skadad och tvingades utgå.

Dansks skada är precis så allvarlig som den såg ut, skriver Aftonbladet , och han hade redan skickats hem till Las Vegas före matchen mot Rangers. Fjärdemålvakten Maxim Lagace, som avslutade matchen mot NY Islanders, spelade, uppbackad av junioren Dylan Ferguson.