Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snöovädret i Mellaneuropa får till följd att skidskyttetävlingen i Ruhpolding i morgon flyttas. Arkivbild.

Herrsprinten skjuts upp efter snökaos

Snökaoset i Mellaneuropa påverkar morgondagens världscuptävling i skidskytte. Herrarnas sprint i tyska Ruhpolding flyttas från onsdag till torsdag.

Anledningen till att tävlingen skjuts upp har inte med tävlingen i sig att göra, utan med vad som händer runtomkring. Skidskytteförbundets presskontakt Håkan Blidberg förklarar:

- Det har snöat väldigt mycket i området de senaste dygnen, mer i andra byar än här. I vissa delar har det varit svårt med framkomsten och problem med snö på tak. Därför har man valt att inte belasta räddningstjänsten ytterligare med en världscuptävling, de får fokusera på att ta hand om de här snöbesvären, säger han.

- Det är ett samhällstaktiskt beslut.

I stället ska herrsprinten avgöras på torsdag, 11.15. Damsprinten går som planerat senare samma dag, 14.30. Flytten kommer inte att påverka förberedelserna märkvärt, menar Blidberg.

- Träningstiderna som arrangören styr genomförs enligt plan. Förmodligen blir det träning för båda även i morgon. Vi känner att våra aktiva är väldigt trygga här i Ruhpolding. De bor bra och har varit här många gånger. Det finns goda förutsättningar att vara väl förberedda.