Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

San Joses Tomas Hertl firar sitt övertidsmål mot Vegas. Nu väntar en sjunde och avgörande match mellan lagen.

Hertl sänkte Vegas i femte perioden

91 minuter och 17 sekunder, eller drygt en och en halv övertidsperiod, behövdes för att få fram en vinnare mellan Vegas och San Jose. Då kontrade Tomas Hertl in 2–1 för San Jose och fixade en sjunde och avgörande match mellan lagen.

När Vegas i tisdags körde över San Jose med 5–0 såg det mörkt ut för laget från norra Kalifornien. Underläge med 1–3 i matcher betydde av San Jose måste vinna tre raka för att vända åttondelsfinalen.

Nu har man tagit de två första stegen på den resan och kvitterat till 3–3. Men det såg inte ljust ut när Barclay Goodrow åkte ut för en slashing halvannan period in i förlängningen.

Båda lagen var trötta, men San Jose hade under stora delar av matchen kämpat i egen zon. Vegas – som ville avgöra på hemmais – vann skotten med hela 59–29 och borde enligt alla logiska mått vara nära ett avgörande mål bakom Martin Jones.

I stället kunde Marc-Edouard Vlasic ta pucken framför eget mål och närmast skyffla den till Hertl, som i en kontring pricksköt det avgörande målet bakom Marc-Andre Fleury.

- När jag fick pucken var jag trött och jag tänkte att jag kanske bara skulle slänga ner den i anfallszon och åka och byta, men jag såg utrymmet, tog några skär framåt och försökte skjuta. Om man inte försöker får man inte veta hur det kunde gått. På något sätt gick den in, säger Hertl enligt nhl.com efter matchen.

Hertl omfamnades naturligtvis av glada lagkamrater efter målet, men ännu fler åkte fram och hyllade målvakten Martin Jones, som var matchens lirare och vid flera tillfällen räddade laget från en tidig semester.

- Vi visste att han var het. Vi kunde känna det. Man kan titta på skottstatistiken och den ser ut som den gör, men han rörde sig, såg pucken. De fick inte in den. Vi höll oss kvar i matchen och han såg till att vi gjorde det, säger San Joses lagkapten Joe Pavelski till pressen efter matchen.

Den sjunde och avgörande matchen spelas i San Jose natten till onsdag, svensk tid.