Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ska Lionel Messi, till vänster, och Luis Suárez kunna göra mål på Chelsea i tisdagens åttondelsfinal i Champions League?

Hett möte i CL när Chelsea tar emot Barcelona

En duell mellan två tidigare mästare. Och ett möte mellan en veteran och en historisk nykomling. Det bjuder tisdagens åttondelsfinaler i Champions League på.

När andra veckan med åttondelsfinaler kör igång står förstås toppmötet mellan Chelsea, mästare 2012, och Barcelona, fyra titlar, i fokus. Lagen har spelat tolv matcher mot varandra i Champions League, vilket är rekord, och Chelsea leder med fyra segrar mot tre och fem oavgjorda. Men när det gäller att ta sig vidare har Barcelona varit lyckosamt vid tre tillfällen mot Chelseas två.

- Vi måste försöka få till en perfekt match vilket innebär att fatta de rätta besluten, säger Chelseas tränare Antonio Conte.

Klara pressen

I Chelsea återfinns Pedro som vann Champions League tre gånger med Barcelona innan han gick till Chelsea 2015. Även Cesc Fàbregas har spelat i Barcelona tidigare.

- De försöker pressa väldigt högt, säger Fàbregas om Barcelona.

- Om vi har förmågan att ta oss förbi den första pressen och inte sätter för mycket press på oss själva tror jag att vi kan såra dem för de lämnar mycket utrymme längst bak.

Barcelona har tagit sig vidare från åttondelen elva av tretton gånger sedan 2004. De två gånger man inte gjorde det var det brittiska lag, Chelsea 2005 och Liverpool 2007, som satte stopp.

Noterbart är att Lionel Messi inte gjort mål på åtta matcher mot Chelsea.

Bayern favorit

I tisdagens andra match är Bayern München stor favorit att vinna hemma mot turkiska Besiktas.

Tyskarna inledde säsongen svagt och efter 0–3-förlusten mot Paris Saint-Germain i september fick tränaren Carlo Ancelotti sparken och veteranen Jupp Heynckes tog över. Efter det har laget vunnit 22 av 23 matcher, och har en pågående segersvit på 13 raka.

- Vi spelar som ett lag igen. Med Jupps återkomst har självförtroendet kommit tillbaka, sade Franck Ribéry i januari.

Bayern är i åttondelsfinal för 14:e gången och siktar på att nå kvartsfinal för sjunde året i rad. Besiktas å sin sida blev första turkiska lag att vinna ett gruppspel i Champions League och är i åttondel för första gången.

Bayern har 2–0 i inbördes möten.