Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Anja Mittag satte 1–0 när Rosengård till slut slog rumänska Cluj med 4–0 (5–0 sammanlagt) i 16-delsfinalen i Champions League. Målet var tyskans 50:e i turneringens historia.

Historiska Mittag: "Det är häftigt"

Med en sträckt vrist och ett volleyskott i nättaket skrev tyskan Anja Mittag historia. Rosengårdsanfallaren är först i historien att nå 50 Champions League-mål.

Det 50:e målet kom i den 37:e minuten hemma mot Cluj i returen av 16-delsfinalen i Champions League-fotbollen. Lagkaptenen Caroline Seger nickade ner bollen och Anja Mittag klippte till direkt på volley med en sträckt vrist. Bollen seglade läckert in i nättaket.

- Det är rätt häftigt. Det finns ju ingen annan som har gjort 50 mål. Det betyder också att man är rätt gammal och har spelat fotboll länge, säger Mittag.

- Jag är verkligen stolt över det.

"Bara chansade"

Målet i sig var också något för historieböckerna.

- Jag bara chansade. Det var en rätt så fin pass av Seger också, säger Mittag och skrattar.

TT: Minns du ditt första CL-mål?

- Nä, faktiskt inte. Det är synd. Det var med Potsdam, men mer vet jag inte, säger 32-åringen och skrattar.

Mittag återvände till Rosengård i våras och har tidigare hunnit med att representera Turbine Potsdam, LdB Malmö (numera Rosengård), Paris Saint-Germain och Wolfsburg i den europeiska klubbfotbollen. Hon har dock väntat en stund på milstolpen. Det 49:e målet gjorde hon för PSG borta mot Örebro i november 2015.

- Även när jag spelade för Wolfsburg förra Champions League-säsongen visste jag att nästa mål skulle vara det 50:e, men då gjorde jag inte så många matcher. Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag ville gärna nå 50 mål, säger Mittag, som två gånger vunnit Champions League.

Målet betydde 1–0 mot rumänska Cluj. I andra halvlek rann Rosengård iväg mot en stabil 4–0-seger, utan att glänsa, efter att även Iva Landeka, Hanna Folkesson och Glódis Viggósdóttir nätat. Sammanlagt gick Rosengård vidare till åttondelsfinal med 5–0.

Lottning på måndag

- Planen var inte så bra där nere, men det kändes ändå som att Cluj ville försöka spela fotboll, säger tyskan.

På måndag lottas åttondelsfinalerna i schweiziska Nyon och tredjerankade Rosengård är fortsatt seedat.

- Jag har inte riktigt koll på vilka motståndare det kan bli. Vi får se, säger Anja Mittag.