Crystal Palace tränare Roy Hodgson, till vänster, skakar hand med Manchester Citys dito Pep Guardiola.
Crystal Palace tränare Roy Hodgson, till vänster, skakar hand med Manchester Citys dito Pep Guardiola.

Hodgsons nyårsknall – bröt Citys segersvit

Manchester City jagade ett nytt rekord i antal ligasegrar i rad. Då satte Crystal Palace och svenskbekante tränaren Roy Hodgson stopp i 0–0-matchen på nyårsafton.

ANNONS
|

Nyårsknallen i Premier League var dessutom nära att brisera i en resultatmässig bomb.

Crystal Palace, som tränas av den tidigare engelske förbundskaptenen Roy Hodgson, tilldömdes en straff på tilläggstid i den 91:a matchminuten. Men den serbiske landslagsmittfältaren Luka Milivojevic missade, Citys brasilianske målvakt Ederson kunde rädda enkelt, lågt mitt i målet.

Bayerns rekord kvarstår

Manchester City, som inför nyårsmötet rekordvunnit 18 raka matcher i Premier League, jagade tyska Bayern Münchens segerrekord sett till Europas fem största ligor.

Säsongen 2013–2014 vann FC Bayern 19 raka matcher i Bundesliga, då under ledning av nuvarande Citytränaren Pep Guardiola.

ANNONS

För serieledande City innebar poängtappet mot det 17:e-placerade bottenlaget inte bara ett slut på segersviten. Viktige mittfältaren Gabriel Jesus fick gråtande kliva av planen redan i den 23:e matchminuten med en skada.

Skadedrabbat

Dessutom bars yttern Kevin De Bruyne ut på bår under de dramatiska slutminuterna. Crystal Palaces mittback Scott Dann klev också av skadad i början av den första halvleken.

- Gabriel kommer förhoppningsvis inte vara borta mer än en månad (...) Gällande Kevin så får vi se i morgon. Förhoppningsvis var det bara en smäll, men det kan vara så att han inte är redo till Watfordmatchen (på tisdag), säger Manchester Citys tränare Pep Guardiola.

0–0-resultatet innebär obesegrade Citys första poängtapp sedan 1–1-matchen hemma mot Everton i Premier League-premiären i augusti.

För Roy Hodgson – som tränade Halmstad och Malmö FF under 70- och 80-talet – och bottenlaget Crystal Palace innebar resultatet att avståndet ned till West Ham på nedflyttningsplats nu är en poäng.

Dagens andra Premier League-match slutade också oavgjort, 1–1 mellan West Bromwich och Arsenal.

ANNONS
TT

ANNONS