Holloway slog till igen för Skellefteå

Poängkungen Joakim Lindström kom inte till spel, men Skellefteå har annan offensiv kvalitet i laget. Exempelvis Bud Holloway som – precis som hela förra säsongens SM-finalist – har vaknat till.

|

När Skellefteå tog sig vidare till kvartsfinal i CHL via seger mot norska Storhamar i tisdags utgick Joakim Lindström. Och även om han fanns med på uppvärmningen i bortamötet med Timrå blev det inget spel för 34-åringen, som med 18 poäng på 17 matcher är bäst i Skellefteå.

Initialt såg det ut att kunna bli ett kostsamt avbräck, då nykomlingen Timrå tryckte in 1–0 genom Ludvig Rensfeldt i mitten av den första perioden. Robin Alvarez kvitterade dock för Skellefteås del – och i den andra perioden varvade Skellefteå upp.

Bud på fler mål

Emil Djuse tilldömdes 2–1 efter en tilltrasslad situation och därefter hittade Bud Holloway och Jimmie Ericsson rätt inom loppet av en minut.

Holloway ökade sedan på till 5–1 i början av tredje perioden. Det var den 30-årige kanadensarens sjätte mål de senaste fyra matcherna, CHL inräknat. Att jämföra med ett mål på säsongens första 23 matcher i SHL och CHL för 30-åringen, som vann poängligan 2012–13.

- Jag försöker hela tiden hjälpa laget. Poängen börjar komma nu, det hjälper förstås också – men jag försöker hela tiden jobba hårt, sade Holloway till CMore.

Skapade nerv

Om allt var slut därefter?

Nej, då.

Trots svag form skapade Timrå nerv med två reduceringar och hade det inte varit för Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvalls fina sidledsförflyttning hade det blivit en tredje i slutskedet.

Men Skellefteå höll undan för hemmaforceringen och vann med 5–3. Förra säsongens SM-finalist har nu fyra raka segrar efter landslagsuppehållet – och på dessa har laget gjort 21 mål. Inte minst har lagets spel i numerärt överläge avsevärt förbättrats.

- Vi har gjort mycket bättre saker den senaste tiden, därför har vi fler poäng också, konstaterade lagkaptenen Jimmie Ericsson till CMore.

För nykomlingen Timrå ser det emellertid tyngre ut. Laget har sex förluster på de sju senaste matcherna.