Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stephanie Holmén. Arkivbild.

Holmén lyfte med Little Sparrow

Bertram Allen, Thomas Ryan och Shane Sweetnam ordnade en irländsk trippelseger i kvalet. Sedan kom det roliga för svensk del. Stephanie Holmén, 26, tog chansen att nå söndagens grand prix i Falsterbo.

Dagen efter att hon halkat in i kvalet tack vare ett återbud slog Holmén till. På Peder Fredricsons tidigare häst Little Sparrow kom hon fyra, blev bästa svenska ekipage och bäst av allt – det kan räcka till en start i söndagens GP.

Men det internationella ridsportförbundets regler är minst sagt snåriga och först efter lördagens andra kval vet Holmén om torsdagens prestation räcker för att få en GP-start.

- Det är bara att vänta och se, säger hon.

Holmén är sedan några år beridare åt Fredricson. Nyligen överlät landslagsstjärnan och OS-tvåan Little Sparrow åt henne.

- Jag gjorde en tävling i vintras också, när Peder var sjuk. Men först i juni blev hon min häst. Jag trodde först att den skulle bli för mig, men Peder visste vad han gjorde. "Sparven" har alltid legat honom varmt om hjärtat eftersom han ridit hästen sedan den var fyra år. Jag har aldrig ridit en mer välutbildad häst än henne, säger Holmén.

- Jag är bara lycklig och kan knappt tro att det är sant. Min första femstjärniga tävling och femma i en klass (med Clarence i förmiddagens 1,45) och fyra i en. Det är helt fantastiskt. Jag hoppas att det inte bara är en dag utan att jag kan hålla i det.