Pittsburghs Kris Letang firar sitt mål tillsammans med Conor Sheary, Patric Hörnqvist och Bryan Rust.
Pittsburghs Kris Letang firar sitt mål tillsammans med Conor Sheary, Patric Hörnqvist och Bryan Rust.

Hörnqvist tillbaka – målskytt direkt

ANNONS

Matchen slutade 3–2 till Pittsburgh, sedan bortalaget gjort tre mål i numerärt överläge.

Hörnqvist, som spelade sin första match efter det att han opererat högerhanden, passade fram till Kris Letang som inledde matchens målskytte i numerärt överläge i den första perioden.

"Bidrar med energi"

Hörnqvist drygade sedan själv ut ledningen i mitten av den andra perioden. Det var trångt framför mål när laget ännu en gång spelade i numerärt överläge och Hörnqvist petade in pucken bakom Braden Holtby i Washington-målet. Hörnqvist utsågs till en av matchens bästa spelare.

- Jag försöker bara spela mitt spel, Det funkade bra för mig, sade den comebackande svensken till Pittsburgh Post Gazette.

ANNONS

- Han bidrar med så mycket för det här laget. Hans energi och kämpavilja är smittsam för vår grupp, sade Pittsburghcoachen Mike Sullivan till samma tidning.

Hörnqvist var dock inte den enda svensken på plan som levererade.

Washingtons nye svensk Christian Djoos stod för reduceringen till 1–2, snyggt framspelad av dansken Lars Eller. Han sköt ett långt hårt skott som Matt Murray inte lyckades stoppa.

"Inte tillräckligt bra"

Djoos, som även han utsågs till en av matchens bästa spelare, var inte färdig där. Han noterades även för en assist när Aleksandr Ovetjkin, som leder skytteligan med åtta mål, satte 2–3-målet i sista perioden.

- Min första match i NHL och jag gör ett mål och en assist. Det var inte riktigt min plan inför matchen. Min plan var att spela bra, strukturerat och noggrant, men jag är glad med målet och assisten. Men det var inte tillräckligt bra eftersom vi inte kunde få segern, sade NHL-debutanten Djoos till Washington Post.

ANNONS

Rutinerade backen Matt Niskanen imponerades av sin nye lagkamrat på backsidan.

- Han var fantastisk. Han hade självförtroende, var inte rädd, flyttade puck ut ur zon föredömligt och gjorde sitt första mål i sin första match. Det är ganska osannolikt. Sådana historier blir aldrig gamla, sade Niskanen till Washington Post.

TT
Fakta: Far och son i NHL

När Christian Djoos debuterade för Washington så blev familjen Djoos den åttonde svenska familjen där både far (Pär Djoos) och son spelat NHL-ishockey.

Här är de övriga sju:

Robert och Andre Burakovsky

Jan och Tim Erixon

Mikael och Elias Lindholm

Kent och Robert Nilsson

Ulf och Philip/Henrik Samuelsson

Thomas och Alexander Steen

Michael och William Nylander

ANNONS