Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danmarks förbundskapten Åge Hareide är frustrerad över strejkhotet i dansk landslagsfotboll. Arkivbild.

Hot om ny landslagsstrejk i Danmark

I fjol strejkade Danmarks fotbollsdamer för bättre villkor. Nu kan det vara herrarnas tur.

Danmarks norske förbundskapten presenterade på måndagen truppen till träningsmatchen borta mot Slovakien den 5 september och mötet med Wales på hemmaplan i nya Nations League fyra dagar senare.

Men det är osäkert om de uttagna spelarna kommer. Först måste ett nytt landslagsavtal mellan det danska fotbollsförbundet och spelarföreningen finnas på plats. Annars blir det strejk.

Precis som i fjol då damlandslaget strejkade då man inte kom överens om ett nytt avtal med förbundet och Danmark tvingades lämna walkover i VM-kvalmatchen mot Sverige.

Herrarna kräver bland annat bättre miljö och behandlingsmöjligheter vid landslagssamlingarna. Förbundet kräver i sin tur att de ska kunna använda spelarna mer i kommersiella sammanhang. Det gamla avtalet löpte ut den 31 juli.

Åge Hareide, den förre Malmö FF-tränaren, menar att det vore katastrof för dansk fotboll om parterna inte kommer överens.

- Det är inte bara A-landslaget som drabbas, det kan handla om alla lag därför att Danmark kan bli avstängt från allt. Därför måste det lösas. Det är frustrerande, Danmark är det enda stället i världen där sånt här sker.