Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Hurtig är tillbaka i landslaget – igen – efter sin senaste skada.

Hurtig tillbaka efter skadorna

Tio landskamper – fördelade över fyra år. Skadorna har förföljt Lina Hurtig, som i torsdags spelade i blågult för första gången på nästan ett år.

Lina Hurtig har varit på väg mot sitt stora genombrott ett par gånger nu. Samtidigt har Linköpingsmittfältaren dock förföljts av skador under sin hittills rätt korta landslagskarriär.

- Det har varit så hela min karriär egentligen, lite upp och ner med skador. Jag kan bara se framåt och hoppas att jag nu äntligen får vara skadefri och träna på, säger hon.

Lina Hurtig debuterade i landslaget redan 2014, men något mästerskap har det inte blivit ännu. Hon missade VM 2015 på grund av skada, likaså OS 2016 och EM 2017.

Nu har hon siktet inställt på VM i Frankrike nästa sommar i stället. Vändpunkten kom konstigt nog med en fotfraktur, som hon opererades för tidigare i år.

Skruv i foten

- Jag har haft så mycket strul med foten, det känns konstigt att säga men det var nästan en lättnad att den gick av, då kunde man verkligen göra något åt det, säger hon.

- Det sitter en skruv där nu och det ska mycket till för att den ska gå sönder igen.

Peter Gerhardsson tog ut Lina Hurtig till VM-kvaltruppen med vetskap om att 23-åringen inte klarar en hel match än. Men hennes egenskaper på planen gjorde det ändå värt att ta med henne, anser förbundskaptenen.

Han är också nöjd med det han såg när Hurtig fick en dryg kvarts speltid i slutet av 3–0-segern mot Ukraina i torsdags.

- Hon hade några aktioner som visar varför hon ska vara med på den här nivån. Ett löpsteg som tar henne ifrån situationer och bra speluppfattning, säger Gerhardsson.

- Vi ville ha henne i lite matchning och hade sagt högst en halvtimme, nu blev det en kvart. Klart intressant och får hon träna på ytterligare är hon tillgänglig mot Danmark också.

Oavgjort räcker

Sverige har ett bra läge inför kvalavslutningen i Viborg på tisdag. Oavgjort räcker för att Sverige ska bli klart för fotbolls-VM i Frankrike nästa år och Lina Hurtig hoppas att det till slut blir mästerskapsdebut då.

- Jag hoppas ju att det ska vara över. Nu får det vara nog, säger hon.

- Man kan ju omöjligt veta, men man undrar ju hur det hade varit utan dessa skador och avbrott. Men det är inget att göra åt nu. Jag är bara glad över att vara här.