Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV71 fick jubla efter 7–1 mot Timrå.

HV71 körde över Timrå: "Viktiga poäng"

HV71 målexploderade mot Timrå. Jönköpingslaget vann sin tredje raka match, den här gången med förkrossande 7–1.

Matchen inleddes med dansk dynamit. För första gången sedan januari 2017, då i Leksands tröja, gjorde danske backen, Markus Lauridsen, mål i SHL. Det hade gått 50 matcher i SHL fram till målet mot Timrå.

-  Visst var det här ingen vanlig match. Det var ett tag sedan jag gjorde mål och det känns riktigt skönt, säger Lauridsen.

Han erkände att han tänkt en del på sin måltorka.

- Klart att man tänker på det, men det gäller att fokusera på rätt saker. Jag har resonerat att målet kommer när det kommer.

När det väl kom så gjorde Lauridsen en målgest som ofta görs i NHL, ”monkey off my back”.

- Det var väl inte meningen att den skulle komma, men den bara kom, säger den annars defensiva backen.

- Men kan man vara med och bidra framåt är det en bonus.

"Har gett effekt"

För HV71 har det vänt ordentligt under de senaste månaderna efter tränarbytet då Stephan ”Lillis” Lundh ersatte Johan Lindbom.

- Tränarbytet har gett effekt då vi fick med några segrar direkt och efter det har vi byggt upp självförtroendet långsamt och då vi har lyckats ta oss igenom detta vet att vi är bra, säger Markus Lauridsen.

HV71 går nu runt på sju backar. Christoffer Persson är skadad men kan bli aktuell till slutspelet, och då förfogar HV71 över åtta backar.

- Konkurrensen är hård i laget och vad som händer när han är tillbaka får vi se då, säger Lauridsen.

"Blev en mardröm"

För HV71 har läget ljusnat, men för Timrå blev mötet och kvällen mot HV71 ett enda stort mörker. Det var inte nog med att laget förlorade stort: de båda bottenkonkurrenterna Mora och Örebro vann sina matcher och ökade gapet till Timrå.

-  Givetvis var det inte bra, men vi kan bara påverka våra egna matcher och för vår del blev det här en mardröm, säger Fredrik Andersson, Timrås tränare.

Timrå var med i matchen fram till Mattias Tedenby gjorde 3–1 i slutet av första perioden.

- Det målet knäckte oss lite. Sedan snackade vi igenom det och började andra perioden bra, men totalt sett spelade vi alldeles för dåligt utan puck och gav HV71 alldeles för lätta lägen, säger Andersson.