HV71 tog välbehövlig seger

Det var två lag i stort poängbehov som möttes när HV71 tog emot Rögle och vann med 3–2. Hjälte i HV71 var Robin Figren som gjorde två mål. Därmed är Rögle fast förankrat i botten av tabellen.

|

Spelmässigt var det en riktigt dålig SHL-match med mycket felpassningar och överlag svagt spel.

HV71 var det klart bättre laget i inledningsperioden och förde spelet. Hemmalaget hade en hel del chanser innan periodens enda mål skulle komma. Oscar Sundh hade den vassaste chansen, men Justin Pogge räddade i Rögles mål.

Robin Figren gjorde 1–0 i numerärt överläge sedan Taylor Matson i Rögle åkt på en riktigt billig utvisning. Gästernas klart främsta chans hade just Matson då han i ett annat boxplay för Rögle kom helt fri med Felix Sandström i HV-kassen, som svarade för en fin benparad.

Liss reducerade

Gästerna förbättrade sitt spel i mittenperioden, men ändå var det HV71 som var det piggare laget och därför kom inte 2–0 oväntat. Mattias Tedenby sköt ett skott som inte såg helt otagbart ut för Justin Pogge.

Leon Bristedt hade bra fart under skridskorna i Rögle och det var han som svarade för reduceringen då han styrde in skottet från Kodie Curran.

Rögle jagade en kvittering i den sista perioden och i ett powerplay var det ytterst nära att Christopher Bengtsson gjort mål, men hans styrning gick precis ovanför ribban. Robin Figren gjorde sedan sitt andra mål då han gjorde 3–1 i tom kasse. Olle Liss reducerade till 2–3 men längre än så kom inte Ängelholmslaget som är fast förankrat i botten av tabellen.

Bra spel av Sandström

HV71 hade en bra målvakt i Felix Sandström. Bästa backar var Nils Andersson och Mikko Lehtonen. Den mest tongivande kedjan var den med Robin Figren, Oscar Sundh och Anton Bengtsson. David Gustafsson, junioren, gjorde sin första match för säsongen och kommer ifrån den med hedern i behåll.

Rögles främsta backpar var Craig Schira och Kodie Curran. Kedjetrion med Taylor Matson, Erik Andersson och Leon Bristedt var den formation som ställde till det mest för HV71.