Markus Ljungh gjorde två mål för HV71 mot Timrå. Arkivbild.

HV71 vann – men missade direktbiljett

HV71 hoppades på en direktplats till kvartsfinalerna. Men Skellefteå gjorde jobbet mot Växjö och därmed får HV ställa in sig på åttondelsfinal i SM-slutspelet i ishockey.

|

HV71 gästade Timrå i den näst sista grundserieomgången. Och SHL-jumbon stretade emot bra. Hemma i NHK Arena vände Timrå ett 1–3-underläge till 3–3 i den andra perioden och skapade nerv.

- Det är inte så här vi vill spela. Vi blev lite naiva, och när de väl fick lägena så var de effektiva, sade HV-backen Nils Andersson till C More inför tredje.

Men HV71, som gjorde både 1–0 och 2–0 i första, hade greppet i sista perioden – och en matchhjälte i form av Markus Ljungh. Den 28-årige centern, som inledde målskyttet för gästerna i första, gjorde också 4–3-målet med knappt nio minuter kvar.

- Det är kul att det lossnar och att man är med och bidrar. Vi behöver alla poäng och mål vi kan få nu på slutet, sade Ljungh i C More.

Och med 43 sekunder kvar stängde Robin Figren matchen med sitt 5–3 mål i öppen bur.

Men det räckte inte till en direktplats till kvartsfinalerna. Skellefteå, fyra poäng före i tabellen på sjätteplats, vann på straffar borta mot Växjö och därmed kan HV71 inte ta in försprånget.

HV:s sista match i grundserien är hemma mot Linköping på torsdag.