Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Hysén hyllades inför sin sista hemmamatch. Här tillsammans med sina barn.

Hysén hyllad – sedan vann Malmö

Malmö vann matchen och har häng på spel i Europa League även 2019. Men det var trots allt Tobias Hyséns dag.

Hyllningsvideo, flera ramsor – och ett tifo som täckte hela den blåvita klackläktaren. Det blev visserligen 3–0 till gästerna Malmö FF, men det var på många sätt Tobias Hyséns söndag.

Blåvitts 36-årige anfallare tackades av för sina tio säsonger, 380 A-lagsmatcher (327 från start) och 144 mål (89 i allsvenskan). Mot MFF gjorde han sitt sista framträdande någonsin på Gamla Ullevi. Den sista omgången mot Örebro kommer han att stå över.

- Det är klart att det att det kunde ha slutat roligare med tanke på resultatet. Det är känslosamt, sade han när han fick mikrofonen ute på planen direkt efter slutsignalen.

Inte hej då

Tobias Hysén fortsatte med att tacka familjen och alla som på något sätt varit en del av hans fotbollskarriär. Sedan vände han sig till hemmapubliken på Gamla Ullevi.

- Stort tack till er alla. Men jag säger inte hej då. Jag är ganska säker på att ni kommer att få se mig springa omkring i klubben. Nånstans är det ändå så att även om det är tufft och tråkigt nu så väntar det ljusare tider – och då kommer jag att stå där med er igen och tacka er då också.

Han kom in med sju minuter kvar att spela. Då stod det 3–0 till Malmö efter mål av Romain Gall, Sören Rieks och Markus Rosenberg.

- Det har varit en väldigt speciell dag och det är synd att vi förlorar. Men nu är det över. Vad jag ska göra i framtiden får vi se, men jag vill såklart hjälpa Blåvitt på det sätt som de vill, sade Hysén.

Upp på tredje plats

Det tog ett tag innan Hysén kunde prata ute på planen efter slutsignalen. Han överröstades av den segerglada bortaklacken, som inte gärna ville vara tyst. De firade tillsammans med MFF-spelarna, som gjorde vågen och applåderade.

Lagkaptenen Markus Rosenberg var nöjd med sitt lags insats efteråt.

- Det tog ett tag, men när det väl släppte så kom målen. Det var en viktig seger.

De tre högst placerade lagen i allsvenskan får kvala till antingen Champions League eller Europa League nästa säsong. Innan Häcken och Hammarby hade spelat på söndagskvällen var Malmö uppe på tredjeplatsen.

- Jag tänker inte ens på att vi inte skulle komma ut i Europa nästa år. Det ska inte finnas. Vi siktar på det så länge vi kan och så länge det inte är klart tänker jag inte så negativa tankar.