Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kusken Erik Adielsson vann med hästen Ajlexes Cubano i den första V75-avdelningen på Sundbyholmstravet. Arkivbild.

I sitt livs form – vid nioårsålder

Nio år gammal är Ajlexes Cubano i sitt livs bästa form. I den första V75-avdelningen på Sundbyholmstravet kom årets tredje seger i femte starten. Amatören och ägaren Anders Jonsson var ett enda stort leende efter vinsten.

Erik Adielsson satt i sulkyn den här gången i stället för semestrande Tomas Pettersson som annars brukar köra.

- Tomas får gärna ta semester oftare och jag kör gärna Ajlexes Cubano fler gånger. Skämtåsido, det är en jättefin häst att köra och det är alltid trevligt med äldre hästar som tävlar så här bra. Det gick fort i täten och det gynnade förstås oss där vi satt i tredjepar utvändigt. I sista kurvan kändes han bra och jag trodde nog att vi skulle vinna, sade Adielsson.

"Hade varit roligt med Solvalla"

Ägaren/tränaren Anders Jonsson fick 100 000 kronor i segerpremie. Hans stjärna har därmed sprungit in 321 000 i år. I fjol tjänade hästen drygt 472 000 kronor på 24 starter.

- Man får kanske sikta in sig på sista helgen i maj, säger Jonsson och skrattar. Inte Elitloppet förstås, men kanske Sweden Cup på lördagen. Det hade varit roligt att vara med där på Solvalla. Han var ju snabbast i Sverige fram till i lördags.

Första segern

Sandra Luomala är ny tränare på hemmabanan Sundbyholm. Hon har haft en bra start under årets två första månader med över 200 000 kronor inkört. På söndagen kom första segern på V75 när Estelle Brodda vann ett stolopp – trots startgalopp.

I sulkyn satt Kaj Widell.

- Hon var lite för pigg i starten men tappade inte så mycket och vi fick ändå ett bra lopp i andraspår. Sedan var hon bara starkast till slut när jag väl kom fram utvändigt om ledaren på sista långsidan. Hon kunde tävla utan framskor i dag och det var en klar fördel. Ett fint sto som blir allt bättre, säger Sandra Luomala.

Sandra Luomala tränar ett 20-tal hästar inne på banan. De flesta är yngre hästar, mellan två och fyra år.

Mattias Djuse avslutade V75-omgången med en dubbelseger. Leader Brodde och Electrical Storm var båda starkast i spurten under slutvarvet.