Mauro Icardi, tremålsskytt för Inter.

Icardi derbyhjälte med hattrick

Mauro Icardi är Milanos fotbollskung. Argentinaren blev stor matchhjälte med ett hattrick när Inter slog Milan med 3–2.

|

Milan reste sig till både 1–1 (Suso) och 2–2 (Giacomo Bonaventura), men det här var Mauro Icardis stora kväll på San Siro. Med tre mål såg han till att Inter hakar på Napoli i Serie A:s toppstrid, samtidigt som Milan blir alltmer avhängt i mitten av tabellen.

Icardis uppvisning började i 28:e minuten, när han smög in mellan två Milanbackar och styrde in 1–0 på ett tillslag.

Tvåan var ännu snyggare. Icardi drev upp bollen och spelade ut till Ivan Perisic, vars inlägg möttes av akrobatisk volley som satt intill stolpen. 2–1 i 63:e.

Milan såg länge ut att snuva Icardi på hjälterollen, men när Inter fick straff i 90:e minuten gavs han chansen att få sista ordet. Den 24-årige anfallaren prickade säkert in 3–2 från elva meter och satte en fin punkt på ett mycket underhållande derby.

Tidigare på dagen inledde landslagets mittfältare Marcus Rohdén målskyttet när hans Crotone spelade 2–2 mot Torino. Den förre elfsborgaren fick bollen ute vid vänstra hörnet av straffområdet, fintade inåt i planen och prickade in 1–0 intill bortre stolpen. Crotone var på god väg mot en trepoängare när gästerna från Turin kvitterade till 2–2 genom Lorenzo De Silvestri i 90:e minuten.