Lazios Ciro Immobile gjorde tre snabba mål på Milan.

Immobile stördes inte av regnovädret

|

Ett sällan skådat skyfall drog in över Rom på söndagen, men Lazio och Ciro Immobile behöll skärpan trots att matchen mot Milan i Serie A-fotbollen sköts upp i en timme.

Den 27-årige landslagsanfallaren gjorde tre mål på tio minuter – två före och ett efter paus – och lade en stabil grund för hemmalagets 4–1-seger.

Spanjoren Luis Alberto spädde på till 4–0, framspelad av Immobile, innan Riccardo Montolivo gjorde Milans tröstmål.

Inter gjorde Juventus sällskap på full pott efter tre matcher tack vare 2–0 hemma mot nykomlingen Spal. Mauro Icardi gjorde 1–0-målet på straff, hans femte fullträff för säsongen.

Även Napoli har tre raka segrar. Bologna, med Filip Helander och Emil Krafth från start i backlinjen, stod emot i över en timme men föll med 0–3. Spanjoren José Callejón gjorde 1–0 i den 66:e minuten. Belgaren Dries Mertens och polacken Piotr Zielinksi spädde på med två mål under matchens tio sista minuter.