Svante Ingelsson är Sveriges senaste Serie A-debutant. Här firar han ett mål för förra arbetsgivaren Kalmar FF. Arkivbild.

Ingelsson Serie A-debuterade

Svante Ingelsson lämnade Kalmar FF i somras för spel i Udinese. Nästan fyra månader senare, mot Atalanta, fick 19-åringen göra sin debut i Serie A-klubben.

|

Ingelsson spelade från start och blev utbytt i den 62:a minuten till värmande applåder från hemmapubliken på Stadio Friuli. Udinese vann matchen med 2–1.

Landslagsmittfältaren Marcus Rohdén hoppade in för Crotone i 2–1-segern mot Fiorentina. 26-åringen kom in i den 68:e minuten när hemmalaget ledde med 2–1.

För nykomlingen Benevento kom elfte raka förlusten sedan uppflyttningen från Serie B. Svenske anfallaren Samuel Armenteros är fast på bänken och fick se 1–5-eländet mot Lazio från sidan. Tabelltrean Lazio hade fem olika målskyttar i segern. Portugisen Nani gjorde sitt första mål för klubben medan italienske landslagsanfallaren Ciro Immobile – ett hot mot Sverige i stundande VM-playoff i november – gjorde sitt 14:e för säsongen och toppar skytteligan.

Serieledaren Napoli tog veckans andra trepoängare genom att besegra Sassuolo med 3–1. Tionde segern på elva matcher. Att det är ett lag i flyt syntes även på målen. Napoli tog ledningen genom Allan efter en bjudning av Sassuolo, José Maria Callejons hörna tappades in av Sassuolos målvakt för 2–1 och Dries Mertens avgjorde med att styra in bollen med låret.