Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nilla Fischer behandlas för skadan hon ådrog sig under matchen mot Tyskland.

Ingen fara med Fischer inför semin

Hettan och de stundtals hårda närkamperna till trots – förutom lite skavanker är ingen av spelarna skadedrabbad inför onsdagens semifinal.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi kommer med lugnande ord dagen efter Sveriges skrällseger mot Tyskland i VM-kvartsfinalen. Läget i laget är "väldigt bra", säger han.

- Det är alltid så i en sådan match, att man får lite smällar här och där, men de flesta mår bra.

Krampkänning

Ingen av smällarna var dock så allvarlig att det är fara inför nästa match, konstaterar Ebrahimi. De svenska fansen satte i vrångstrupen när Nilla Fischer satte sig ner i straffområdet och tecknade om byte med 25 minuter kvar av kvartsfinalen, men även det tar landslagsläkaren med ro.

- Hon fick känningar av kramp. Vi hade sagt till spelarna att de skulle säga till i tid om de fick känningar så att det inte blir en muskelskada. Nilla sa till i tid och klev av. Jag tror inte att det är någon risk för semifinalen.

I dag har spelarna vilodag. Mycket av VM-snacket har handlat om extremvärmen som plågar stora delar av Sydeuropa för närvarande. Och visst spelar värmen in när det kommer till återhämtningen, säger Ebrahimi, men laget kommer inte att göra några justeringar av sina rutiner inför semin.

- Vi fokuserar alltid på återhämtningen efter en sådan match – både fysiskt och mentalt – och förbereder oss inför nästa match.

Spelarna vägs

För att kontrollera att spelarna inte förlorat för mycket vätska brukar de vägas.

- Har man gått ner i vikt är det ingen bra signal, säger Ebrahimi, som är nöjd med det faktum att VM hittills resulterat i förhållandevis få skador.

- Vi har haft ett långsiktigt arbete redan från augusti förra året och det här är frukten av det. Vi har ett fantastiskt mediciniskt team och tränarteam som har ett bra samarbete.