Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arsenals målskytt Theo Walcott gratuleras av Joel Campbell under träningsmatchen mot Manchester City på Ullevi.

Ingen "supermatch" nästa år

60 000 åskådare på två "supermatcher" på Ullevi. Men redan nu är det klart att det inte blir liknande tillställningar på ett tag i Sverige.

Inför 28 228 i publiken blev det 3–2 mellan Arsenal och Manchester City på Ullevi i Göteborg. En av åskådarna stormade in på planen och fick en selfie med målskytten Theo Walcott.

Förra veckan möttes Manchester United och Galatasaray på samma arena i det som var den första av två träningsmatcher som marknadsfördes som en supermatch. Då kom 30 234 åskådare.

Affe Akbari, vd för arrangerande Sport & Evenemang, berättar att det inte blir någon repris nästa år.

- Det blir ingen i Göteborg. Vi arbetar med andra städer och arenor. Jag tror inte det blir i Sverige ens. Vi kör hela Norden och tittar på andra alternativ. Det dröjer nog tre eller fyra år innan vi kör en match i Sverige igen.

"Gott rykte"

De utländska toppklubbarna lockas till olika länder för sina försäsongsturnéer, men enligt Affe Akbari är det inte pengarna i första hand som gör att de har valt Sverige.

- Vi har ett gott rykte i Skandinavien. Arrangörerna, arenorna, gräset, publiken. De engelska klubbarna kommer med 70 personer hit. Är de i Kina behöver de vara 200 för att allt ska lösa sig. Det finns inte samma förtroende och de måste dubbelkolla allt. Hela tiden. I Asien får klubbarna ungefär fem gånger mer betalt för att spela försäsongsmatcher.

För Arsenal och Manchester City var Ullevi-matchen den sista före ligastarten nästa helg. Mest noterbart utöver resultatet var att Arsenals Gabriel skadade sig i den 93:e minuten. Då hamnade svenske domaren Martin Strömbergsson i fokus.

- Vi ber alltid om att inte få tilläggsminuter i vänskapsmatcher. Men domaren lade till tid ändå. Det är så det är, sa Arsenals manager Arsène Wenger.

Londonlaget har bara en mittback (Koscielny) tillgänglig inför premiären mot Liverpool.

Få intervjuer

I den mixade zonen valde få av spelarna att stanna för att bli intervjuade. Några sade "ursäkta mig" och gick vidare. Manchester Citys Yaya Touré fnös bara i riktning mot journalisterna. Men lagkompisen Kevin De Bruyne ville nästan aldrig sluta prata.

- Det var en vänskapsmatch. Vi testade en del nya saker. En del av dem fungerade, andra inte. Det är ett nytt spelsystem och vi behöver tid för att komma in i det. Vi kommer att vara redo för ligapremiären. Nu börjar allvaret, sade han.