Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersundsklacken under torsdagens fotbollsmatch i Europa League (grupp J) mellan Östersunds FK och FC Zorya Luhansk på Jämtkraft Arena.

"Inget förvånar längre"

Östersund är klart för Europa League-slutspel och hyllas åter av fansen och proffstyckarna.

Applåderna ville knappt ta slut på arenan efter ÖFK:s seger mot Zorja Luhansk.

Bedriften rankas högt av SVT Sports fotbollsexpert Markus Johannesson.

- Otroligt häftigt, säger han till SVT :s sajt.

- Det är ju inte tursamt på något sätt. Utan på ren skicklighet, de har ju spelat bäst fotboll i gruppen. På planen är de väldigt ödmjuka, de växer tillsammans och har ett antal spetsspelare, säger Johannesson.

"Östersund har garvat sig hela vägen till slutspel", skriver Expressens Thomas Wilbacher efter matchen.

"Östersund trillade boll med ukrainarna som om det vore vilket dynggäng i Svenska Cupen som helst. Inget förvånar längre. Och kanske är det just det som är det mest imponerande med Östersunds Europa League-säsong", skriver han och beskriver spelarna som "kaxigt självsäkra, övertygade om sin egen förträfflighet och näst intill perfekta i varje bollbehandling".

Aftonbladets Simon Bank: "När de är som bäst kan de göra vad som helst. När de är lite lagom bra kan de i alla fall göra vad inget svenskt lag gjort på tio år".

Han konstaterar att vi ännu inte vet var "sagan om Östersund slutar", men att den i alla fall "fortsätter på andra sidan nyår".

Östersundspostens Andreas Olsen menar att den svenska idrottsvintern, oavsett om stundande OS blir en svensk framgångssaga eller ej, är räddad för honom.

"Om vinter-OS i Sydkorea blir lika smärtsamt för svensk del som det i Japan för 20 år sedan kommer vi att ha en bra tröst. Det tackar jag för", skriver Olsen, som också konstaterar "att den typen av underhållning kommer att fortsätta visas upp på högsta nivå ett stenkast från skidstadion i Östersund värmer".