Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Aliou Badji firar kvitteringen mot IFK Norrköping.

Inget roligt jubileum för Norrköpings stålman

IFK Norrköpings lagkapten Andreas Johansson, 36, är realist efter två raka oavgjorda matcher i allsvenskan.

Besvikelsen var stor i IFK Norrköping efter 1–1 hemma mot Djurgården – en match Norrköping var tvunget att vinna för att förhoppningsvis minska avståndet till ledande AIK. Nu är det oförändrat åtta poäng med fem omgångar kvar.

För Johansson var poängtappet extra bittert. Inför matchen uppmärksammades han för sitt 200:e allsvenska framträdande i Norrköpings tröja.

Han hoppats på en trevligare kväll.

- Det känns som om vi förlorat matchen, säger han.

Firade 200 matcher

Spelare har kommit och gått i en strid ström sedan SM-guldet för tre år sedan. Mittbacken har stått för de varaktiga, det bestående och varit så gott som ständigt närvarande. Sedan han kom från Bochum 2012 har stålmannen bara missat fem matcher.

- Fyra avstängningar och den senaste matchen jag missade var när min dotter skulle födas. Det var 2015, vi hade bortamatch mot Gif Sundsvall. Det är väl lite mer än 100 raka matcher nu utan att ha missat en sekund.

Men allt har en början och allt har ett slut.

Johansson tar med sig familjen hem till Halmstad och HBK senare i höst och har bara fem allsvenska matcher kvar med IFK Norrköping.

Det ser inte att bli ett nytt guld. Utsikterna har inte precis varit gynnsamma sett till AIK:s slagstyrka, men efter poängförlusterna mot först Sirius och nu mot Djurgården är möjligheterna i praktiken minimala.

Inte "dödat" matcherna

Dessutom smet Hammarby förbi och tog över andraplatsen på bättre målskillnad.

- Som så många gånger förr spelar vi riktigt bra i första halvlek, skapar otroligt mycket. Vi måste punktera matchen. Gör vi ett mål till så vinner vi, men det har varit lite vår grej det här året att inte "döda" matcherna, säger Johansson och tillägger:

- Det är irriterande.

- Vi har många uddamålsvinster och matcherna har levt ändå in i slutet. Vi måste ta chanserna när vi har momentum.

Veteranen var kritisk mot bristen på killerinstinkt i straffområdet.

- Det måste vaar lite mer strunt samma hur vi gör mål, bara bollen trycks in.

TT: Är det för få som tar en kula för laget?

- Lite så är det. Vi blir lite för bekväma och tar inte de där djupledslöpningarna för att dra isär deras försvar och öppna för en kompis.

Dråpligt självmål

Trots ett kompakt spelövertag före pausen fick Norrköping nöja sig med utdelning en gång – och det var en rejäl bjudning från Djurgården.

Simon Skrabb kom runt på vänsterkanten, slog in bollen längs marken men där fanns ingen medspelare. Däremot djurgårdarna Markus Danielson och Andreas Isaksson. Mittbacken Danielsson kunde ha rensat bort bollen, Isaksson kunde ha nypt den med sina 37-åriga och väldigt rutinerade målvaktsnävar.

Det mynnade ut i varken det ena eller andra, bollen träffade i stället Danielsons ben och rullade över mållinjen.

Djurgårdens kvittering halvvägs in i andra halvlek kom ingalunda överraskande, än mindre oförtjänt. Nicklas Bärkroth, svensk mästare med Norrköping 2015, kollrade bort Gudmundur Thorarinsson på högerkanten, spelade inåt till Aliou Badji som hann före Andreas Johansson och tryckte in 1–1.

Ett mål som kan ha bäddat för guldfirande hos rivalen AIK i november.