Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tove Alexandersson tog tre guld på EM i Bulgarien. Men en arrangörsmiss gjorde att stafetten, där Sverige kom tvåa, ströks. Arkivbild

Inget silver efter arrangörernas kartmiss

De svenska damerna trodde att de kört hem ett EM-silver i skidorientering i bulgariska Velingrad. Orsaken? Arrangörerna hade delat ut fel kartor till flera nationer på första sträckan.

"Sådant här får ju inte hända", säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Hanna Eriksson växlade som tvåa efter första sträckan, Magdalena Olsson höll andraplatsen och på sista sträckan nådde Alexandersson inte Ryssland. Men några timmar senare blev de av med silvermedaljen, liksom de ryska åkarna blev av med guldet och det norska laget med bronset.

"Jättetråkigt. Tyvärr har det visat sig att vi fick lång gaffel gånger två. Vi har alltså åkt längre än vad ryskorna har gjort. På ett vis är det ju rätt att ställa in racet, men det är jättetråkigt när något sådant här händer", säger Olsson.

Det svenska förstalaget i herrtävlingen var chanslöst och slutade sexa och blev fjärde bästa nation i en tävling som Norge länge dominerade men där ett ryskt lag var nära på sista sträckan men fick ge sig med 17 sekunder. Finland tog bronset.