Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bonke Innocent firar med fansen efter Malmös 2–0-seger mot Häcken.

Innocent hyllas efter Malmös seger

Bonke Innocent kritiserades redan innan han gjorde sin första match i Malmö FF-tröjan. Efter ännu en hyllad insats i 2–0-segern hemma mot Häcken har han gått från frysboxen till att bli en ny publikfavorit.

Nigerianen har inte haft en okomplicerad tid i Malmö FF sedan han kom till klubben förra sommaren. Men den här säsongen har han fått speltid i a-laget, och när han fick chansen från start hemma mot Häcken bevisade han en gång för alla att han håller för den här nivån.

- Vi såg honom under flertalet matcher förra året och det var detta vi såg. Jag är otroligt glad för hans skull. Han har fått ta mycket skit fastän han inte spelat, men bara knutit handen i fickan och får utdelning för det nu, säger Malmö FF-tränaren Daniel Andersson.

Oväntat radarpar

Tillsammans med Samuel Adrian, som gjorde sin första match från start i allsvenskan, kontrollerade Bonke Innocent det centrala mittfältet. 

- Det fungerade bra. Vi har spelat en del U 21-matcher ihop och är lite samspelta. Vi jobbar väldigt hårt båda två och peppar varandra hela tiden, säger Samuel Adrian.

Målskyttet i matchen öppnades av Sören Rieks i början av den andra halvleken. När Markus Rosenberg senare förvaltade en straff i den 77:e minuten blev avståndet för stort för Häcken.

Efter slutsignalen sprang Bonke Innocent runt framför hemmaklacken med en MFF-flagga som fladdrade i luften.

-  Även om jag inte fått chansen och har blivit kritiserad så förändrar det inte vem jag är. Uppmärksamheten har fått mig att vilja kämpa ännu mer för att visa vad jag går för och få kärlek tillbaka, säger 22-åringen.

Förändringar fungerar

Daniel Andersson har bara haft jobbet som tränare i två matcher och därmed inte hunnit sätta så mycket av sin egen prägel på laget efter att Magnus Pehrssons lämnade. 

Men redan nu ser han positiva tendenser inför fortsättningen.

- Vi har egentligen bara haft ett ordentligt träningspass under den här tiden. Då har vi jobbat på försvarsspelet och detaljerna, vilket har sett bättre ut efter hand. Sen har vi också vassa spelare där framme som vi försöker aktivera tidigare i vårt spel, säger Andersson.