Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Norrköpings David Moberg Karlsson, höger, i duell med Trelleborgs Isak Jönsson.

”Inte rätt väg för svensk fotboll”

David Moberg Karlsson gjorde mål, frustade och slet – men det ville sig inte för hans IFK Norrköping. 1–1 mot Trelleborg kan ha grusat guldchanserna, och efteråt var anfallaren kritisk mot det mesta.

Flera spelare i IFK Norrköping talade om tuffa förutsättningar. Tränaren Jens Gustafsson sade att de hellre hade spelat på konstgräs än torrt naturgräs.

David Moberg Karlsson var rasande på domarna, som han tyckte tillät maskning.

- Från minut ett. Om du frågar alla åskådare som inte har ett TFF-hjärta kommer de att säga att det var en av de tråkigaste matcherna man kan kolla på. Det här är långt ifrån som man vill att svensk fotboll ska se ut, säger målskytten.

Moberg Karlsson var kritisk mot att domarna inte agerade när Trelleborg drog ner på tempot mellan avblåsningarna och det inte lades till någon tilläggstid på första halvlek.

”Älskar engelsk fotboll”

- Det är inte konstigt att det inte är mycket publik. Personligen älskar jag att kolla på engelsk fotboll. Där är det bra intensitet och högt tempo. Jag tror inte att det här är rätt väg för svensk fotboll för att nå framgångar i Europa.

- Hela fotbolls-Sverige borde vara frustrerat. Det är skittråkigt att spela sådana här matcher, säger han.

IFK Norrköping tog ledningen efter en kvart. David Moberg Karlsson kunde peta in bollen från nära håll i öppet mål i samband med en hörna.

Kvitteringsmålet var sedan en märklig historia där Felix Hörberg dundrade in bollen från långt ute på högerkanten, direkt in i mål.

En poäng på två matcher

- Trelleborg gör det bra. De gör vad man får efter spelets och domarnas regler, säger Moberg Karlsson.

TT: Vad menar du att domarna ska göra, börja vifta med korten?

- Absolut. I stället klagar de inför matchen på att jag har blåa underställsbyxor och jag får dra upp dem så att jag får en mankini i rumpan. De pratar om sexsekundersregeln mellan avblåsningar, men det tar så lång tid att jag inte kan räkna till slut.

På två matcher mot Trelleborg den här säsongen har Norrköping skrapat ihop ett poäng.

- Det är riktigt dåligt. Då vinner man inte mycket guld, säger David Moberg Karlsson.