Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Irma Karlsson och Ida van de Bisschop får rida världscupfinal i april. Arkivbild.

Irma Karlsson klar för världscupfinal

Irma Karlsson red för en plats i världscupfinalen. Peder Fredricson satt hemma och väntade på att få sin plats säkrad. Båda kan nu boka biljetter till Göteborg.

Med en 17:e plats i totalen inför den sista kvaltävlingen, av de 18 som kvalar in till världscupfinalen i Göteborg, så stod mycket på spel i Bordeaux för Irma Karlsson, 26, och hennes sto Ida van de Bisschop.

Att ekipaget dessutom gick ut först av alla gjorde inte pressen mindre.

- Det är lite speciellt. Men när jag gått banan brukar jag ha en ganska klar plan. Det klart det var lite nervöst. Jag tyckte att min plan fungerade bra, ändå, det var okej, säger Irma Karlsson till SVT om att inleda tävlingen.

Det blev inte fläckfritt och en nolla. Men däremot bara fyra fel och snabbast tid av alla icke-felfria ekipage med 68,04 sekunder.

"Hoppat helt fantastiskt"

Sjundeplatsen som den insatsen i slutändan räckte till, kombinerat med övriga resultat, innebär att Irma Karlsson är klar för sin första världscupfinal.

- Det känns väldigt bra. Ida har hoppat helt fantastiskt hela säsongen. I dag var jag egentligen missnöjd när jag kom ut ur banan, jag tyckte inte min ridning var så bra som jag ville ha den. Men hon är verkligen en superfin häst och jag är jätteglad att få ha henne.

Henrik von Eckermann var sedan tidigare klar för Göteborg. Likväl passade han på att tävla i Bordeaux, där han och Mary Lou noterades för fyra fel precis som Irma Karlsson. Ekipaget slutade åtta.

Tre svenskar till final

Peder Fredricson, 15:e inför avslutningen, valde dock att inte starta.

Den chansningen gick trots allt hem för den meriterade stjärnan, som kunde säkra biljetten till världscupfinalen i soffan i stället för i sadeln.

Stephanie Holmén på Flips Little Sparrow hade en liten chans inför kvalavslutningen att göra den svenska trion sällskap till finalen i april. Åtta fel och en 23:e plats räckte dock inte för svenskan.

Tysken Daniel Deusser vann i Bordeaux efter två felfria rundor på Tobago Z. Deusser vann dessutom hela kvalet med totalt 99 inhoppade poäng under säsongen.