Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrköpings Arnór Sigurdsson gjorde båda målen i sin första match från start.

Isländsk elegans bakom Norrköpings seger

En isländsk Atlantstorm vid namn Arnór Sigurdsson drog in över Östersund på lördagen.  Med sig hem fick den tre poäng, två mål och ett stort självförtroende. 

Snacka om att ta chansen när den ges. Första matchen från start gav två mål, seger och avancemang till tredjeplats i tabellen. 

- Mer kunde man inte drömma om. Jag kände ingen nervositet inför matchen, jag hade fått förtroendet av både tränaren och laget. Han tackade för stödet och skickade ett speciellt tack till landsmannen Gudmundur Thorarinsson, som stod för passningarna till både målen.

- Ja, det var fantastiska passningar båda två.

Isländsk kemi

Den isländska kemin var tydlig och Sigurdsson visade precis var han ville ha bollen och fick den också där. Landsmännen bor nära varandra i Norrköping och har knutit starka band under sin tid i klubben. 

- Ja, vi hänger mycket och vet var vi har varandra. 

Redan efter drygt 26 minuter hade duon avgjort bortamatchen mot Östersund. En skön revansch efter nederlaget mot Trelleborg senast.

- Det var jätteviktigt att få vinna.

Och nu vill han så klart starta fler matcher.

- Det vore konstigt att säga något annat. Vi får se hur länge Jordan blir avstängd. Vi har väldigt många bra på alla positioner, det ger bra konkurrens på träningarna, säger Sigurdsson, som fyller 19 om en dryg vecka.

"Ingen är förvånad"

Tränaren Jens Gustafsson ville helst hylla kollektivet, men kunde såklart inte låta bli att imponeras av sin unga islänning.

- Ingen som sett honom mycket är förvånad över hans utveckling. Vi har en ung startelva och i dag var den ännu yngre. 

För Östersund var det tvärtom. De kom från en bra insats med 4–0-segern borta mot Brommapojkarna, men nu var det åter dystert för fjolårets succélag. Tredje förlusten på hemmaplan i årets allsvenska, i fjol blev det bara en, Europaäventyret inräknat. 

Inne i tuff period

Framför allt saknas målen.

- Hade jag haft en lösning på hur vi gör fler mål hade jag inte berättat den, och som ni ser har jag ingen given lösning just nu heller, konstaterade Östersundstränaren Graham Potter. 

Det är långt kvar till det stabila spelet från fjolåret. 

- Vi är i en tuff period. Vi måste prata ihop oss och resa oss från det. 

De positiva minnena från mötena med Norrköping i fjol – då ÖFK säkrade cupguldet hemma – verkade inte hjälpa. Målen, poängen och självförtroendet. Allt tog den talangfulla Arnór Sigurdsson med sig från Jämtland.