Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hedvig Lindahl. Arkivbild.

Islossning för Lindahls Chelsea

Chelsea har haft förvånansvärt svårt att göra mål i Super League-fotbollen under säsongen. Med tanke på det var nog onsdagens 6–0-seger borta mot Fiorentina i Champions League extra skön för Londonlaget.

Chelsea, med Hedvig Lindahl i målet och både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i försvarslinjen, gick därmed vidare till kvartsfinal med totalt 7–0. Även i Fiorentinamålet var det svenskt, även om Stephanie Öhrström nog inte var lika belåten med aftonen som Chelseasvenskorna.

Tennissiffror blev det även för Nilla Fischers Wolfsburg, som körde över spanska topplaget Atlético Madrid med 6–0 på bortagräs. Tyskorna, som förlorade finalen i förra säsongens upplaga av turneringen, gick vidare med totalt 10–0.

Fridolina Rolfö spelade 64 minuter när Bayern München, likt Wolfsburg, komfortabelt avfärdade Zürich på hemmaplan med 3–0 (5–0 totalt) och bokade sin plats i nästa runda.

Bekvämast resa av dem alla hade dock regerande mästarlaget Lyon, som tvålade dit Ajax med 9–0 efter att ha vunnit 4–0 borta i föregående möte.