Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryan Lasch gjorde mål direkt efter skadefrånvaron. Arkivbild.

Jämnt men ändå inte när Frölunda vann

Frölunda ägde skottstatistiken – med besked. Effektivt spel i powerplay höll spänningen vid liv. Till slut var det dock Frölunda som var några nummer vassare borta mot Karlskrona och vann med 5–3.

Lagom till kommande slutspelsaktiviteter så var Frölundas poängkung Ryan Lasch tillbaka på matchis igen efter skada. I bortamötet med Karlskrona skulle han också visa att poängtakterna sitter i. Med ett mål och en assist vände Lasch 0–1 till 2–1 i den andra perioden.

- Jag fick en fin pass av John (Nyberg). Och när jag fick läget så tog jag första skottläget jag fick, säger Lasch om sitt 1–1-mål till C More.

Assisten levererades till Matt Donovan, som från backposition dundrade upp pucken i nättaket.

Detsamma gjorde Karlskronabacken Mattias Karlsson senare i powerplay till 2–2, samma spelform som Carl Perssons 1–0 kommit i tidigare för hemmalaget. För Karlsson var det efterlängtat i grundseriens näst sista omgång – minst sagt.

- Det har ju inte riktigt varit en målsäsong för mig kan man väl säga, säger Karlsson till C More efter sitt första mål för säsongen.

När man fick inleda period tre i spel tre mot fem så skulle dock Frölunda återta ledningen direkt genom Carl Grundström.

Men Karlskrona skulle också få powerplay igen i mitten av perioden – och då vet vi ju hur det går.

Carl Persson, ännu en gång, identifierade en lucka och hittade in med en 3–3-puck.

Men inte ens ett supereffektivt PP räckte till slut för hemmalaget. För strax därefter styrde Patrik Westerholm in ett Matt Donovanskott till 4–3 för Frölunda.

I slutminuterna skulle sedan en viss Rasmus Dahlin, med hjälp av en slö plockhandske hos Johan Holmqvist i KHK-målet, fastställa slutresultatet 5–3.

Med tanke på att man hade 48–11 i skott fick Frölundasegern ändå anses minst sagt rättvis.