Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brommapojkarna inför regnbågsfärgade kaptensbindlar. Klubbens namn har också börjat diskuteras. Arkivbild.

Jämställdhetsarbete väcker namnfrågan i BP

Alla Brommapojkarnas 250 lagkaptener ska bära regnbågsfärgade kaptensbindlar. Klubbens jämställdhetsarbete kan också leda till ett namnbyte.

Att heta Brommapojkarna när man är Europas största flickfotbollsförening går inte helt i linje med den jämställdhets- och lika värde-policy som Stockholmsklubben har. Så när beslutet kom att alla 250 lags kaptener ska bära en regnbågsfärgad bindel under matcherna väcktes klubbnamnsfrågan på nytt.

- Vi förstår att namnet väcker frågor, men ännu finns inget förslag, säger Appelquist.

- Kommer det ett förslag ska vi självklart ta upp det till diskussion fram till nästa årsmöte i februari.

Appelquist säger att namnfrågan har diskuterats av och till under många år. Inom klubben används nästan uteslutande förkortningen BP och Appelquist säger till tidningen Metro att BP är det namn som det skulle vara aktuellt att byta till.

Brommapojkarna har i tio års tid arbetat med projektet Schyssta lirare och nu också med fotbollförbundets projekt "Alla är olika – olika är bra". Som ett led i detta värdegrundsarbete har regnbågsfärgade armbindlar införts, för att manifestera att klubben är för alla, skriver ordföranden Fredrik Bergholm i sin blogg på BP:s webbplats.

Brommapojkarnas herrlag är på väg mot allsvenskan och ligger just nu tvåa i superettan.