Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Arkivbild.

Jörgen Westholm tog revansch i Kalmar

I den första V75-avdelningen var Jörgen Westholm nära seger med Sir Henry P Hill. Men en galopp strax innan mål förstörde möjligheten. I V75-6 tog Rommetränaren revansch när han vann Kalmarsundsstayern med Flash Hammering.

Det roligaste först. Segern med Flash Hammering i långdistansloppet över tre kilometer med 125 000 kronor i förstapris.

Westholm skaffade sig ett klart grepp om loppet när han attackerade efter halva distansen och lyckades få ledningen.

- Det avgjorde nog mycket av utgången. Jag ville verkligen vinna loppet och då gällde det att ta ett initiativ. Först tänkte jag bara köra fram utvändigt om ledaren men så fick vi ledningen och det var ju bra. Flash Hammering trivs bäst i spets och han kändes stark hela loppet, sade Westholm.

"Tappade formen helt"

Lutfi Kolgjini tryckte på utvändigt med Platon Face under slutvarvet. Det avfärdades enkelt av Flash Hammering.

Vischio Holz/Carl Johan Jepson och Zefiro dei Cedri/Joakim Lövgren attackerade på upploppet men de kunde inte rå på ledaren.

- Flash Hammering är skön, han är cool och lugn, stressar aldrig upp sig. Han åkte till Frankrike förra hösten men tappade formen helt. Det har tagit tid att komma tillbaka men nu är vi på rätt väg och kan hoppas på en fin sommar för honom, sade Westholm.

Flash Hammering passerade en miljon kronor i prispengar och segern var den nionde i karriären.

"Surt"

Så till det tråkiga. Sir Henry P Hills galopp i segerstriden.

Sevilla, körd av Joakim Lövgren, lyckades behålla ledningen. Sir Henry P Hill och Westholm höll tempot uppe utvändigt. Hästarna kom in på upploppet sida vid sida.

- 100 meter före mål hade vi ett litet grepp, men Sevilla kom tillbaka invändigt och när jag begärde ytterligare en ökning av min häst så blev det galopp. Svårt att säga hur det gått utan galoppen, men det kändes förstås surt, sade Westholm.

Westholm hade sitt bästa år någonsin i fjol med 16,2 miljoner kronor inkört vilket gav en tionde plats i tränarligan. I år har det blivit 7,2 miljoner kronor till stallet och en åttonde plats bland landets proffstränare.

En dryg miljon kronor kommer från stallet i Frankrike. Westholm har för tillfället elva franskfödda hästar i på träningslistan.

- Hästarna har fin form och stallen fungerar väldigt bra. Jag är helnöjd.