Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Madelen Janogy. Arkivbild.

Janogy till Algarve: "Intressanta egenskaper"

Bayern München-anfallaren Fridolina Rolfö är tillbaka i spel, men får inte plats i fotbollslandslagets trupp till Algarve Cup om två veckor. Det får däremot Piteås Madelen Janogy.

I helgen gjorde Madelen Janogy hattrick när Piteå slog AIK i svenska cupen. På måndagen togs hon, som en av 24 spelare, ut till Algarve Cup i Portugal. Hennes inhopp i landslagsdebuten, i Sveriges senaste landskamp borta mot Sydafrika (0–0) den 22 januari, imponerade på förbundskaptenen och hon är på allvar med och slåss om en plats i VM i Frankrike i sommar.

- Hon har intressanta spetsegenskaper som hon visade där, bland annat i en mot en-situationer, som är så pass intressanta att vi vill titta på henne igen. Hon smällde ju in tre mål här i går också. Hennes förra säsong var inte präglad av 90-minutersmatcher men hon ser ut att vara i fysiskt bättre form nu. Och inhoppet mot Sydafrika och träningarna där visar att hon verkligen vill vara med och konkurrera, säger Peter Gerhardsson.

Rolfö inte redo

Fridolina Rolfö missade matchen mot Sydafrika på grund av en lårskada. I helgen spelade hon en halvtimme i en träningsmatch med Bayern München, men hon får ändå inte plats i truppen.

- Hon har en bit kvar för att prestera i Algarve. Men hon är i en väldigt bra klubb som är involverad både i toppstriden i Bundesliga och som är med i Champions League, så hon kommer att få bra träning ändå. Jag hoppas att hon kan vara uttagningsbar till matcherna mot Tyskland och Österrike (6 april och 9 april).

Ingen Banusic

Inte heller Marija Banusic, som efter ett Kinaäventyr debuterade för franska Montpellier förra helgen, finns med.

- Hon gjorde tio minuter i sin första match, men det har varit väldigt lite speltid under lång tid nu. Hon har haft lite olika klubbyten och så vidare, men om hon presterar i Montpellier är hon självklart aktuell för VM, säger Peter Gerhardsson.

Hedvig Lindahl och Nilla Fischer, normalt sett givna i en VM-trupp, är däremot tillbaka i laget efter att ha tillåtits stå över den senaste landslagssamlingen.

Algarve Cup spelas 25 februari–6 mars. Sverige möter Schweiz den 27 februari och Portugal den 1 mars. Placeringsmatcher spelas sedan den 6 mars.