Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs Issam Jebali jublar efter sitt tredje mål mot Sundsvall.

Jebali ny publikfavorit i Borås

Efter bara en månad i nya klubben har Issam Jebali blivit en publikfavorit.

"Issam Jebali, han gör vad han vill."

Hemmafansen sjöng om tunisiern under den andra halvleken mot Sundsvall. Det fanns minst tre bra anledningar att göra det. Han gjorde sina tre första mål i nya laget och fixade Elfsborgs första seger sedan 25 juli.

- Elfsborg är en storklubb och de har väldigt engagerade supportrar. Det är roligt att de sjunger. Jag vill alltid göra ett gott intryck på de som tittar på mig.

Futsal med Claesson

Han presenterades som Elfsborgsspelare den 18 juli. I IFK Värnamo blev det en och en halv säsong som poängspelare och i somras uppvaktades han av flera allsvenska klubbar. Men Elfsborg hade en fördel i dragkampen. Förre Värnamospelaren Viktor Claesson har spelat futsal med Issam Jebali på vintrarna och det hjälpte tunisiern när han skulle besluta om nästa klubb.

- Vi är goda vänner och Viktor gav mig en bra bild av hur Elfsborg är. Jag har alltid gillat hur laget spelar. Det har känts helt rätt sedan jag bestämde mig.

Vägen till allsvenskan har varit krokig. Att Jebali ens hamnade i Sverige beror på kärleken.

- Jag spelade för Étoile du Sahel, en av de fyra bästa klubbarna i Tunisien, som brukar vara med i Afrikas motsvarighet till Champions League och Europa League. Jag blev förälskad i en tjej från Värnamo. Efter att vi hade gift oss blev hon gravid. Då hade jag ett år kvar på mitt kontrakt. Klubben fick några bud på mig men tackade nej flera gånger.

Fixade flytten själv

Till slut krävde han en flytt.

- Jag sa till klubben att jag måste flytta till mitt barn. Jag kontaktade IFK Värnamo själv och vi hittade en lösning. Jag behövde ingen agent eller något. Jag tränade med Värnamo och de sa att de ville ha mig. De betalade det som min tunisiska klubb vill ha.

Drömmen är spel i en europeisk storklubb. Men först väntar ytterligare tillökning i familjen.

- Jag gick från en högstaliga till en lägre serie. Det var ett steg ner, men jag visste att om jag gör det bra kommer det att räcka för att ta mig framåt. Det är tidigt att prata om framtiden, om en annan klubb eller vart jag kan hamna. Jag vill göra mitt bästa för Elfsborg. Jag är nöjd där jag är och vi väntar barn igen, så det känns bra.