Jobbig eftermiddag för Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf och Manchester United hamnade på efterkälken. Brighton utnyttjade bjudningarna och vann med 3–2. Sergio Agüero gjorde hattrick när Uniteds lokalkonkurrent City lekte med Huddersfield, 6–1.

|

Manchester United gjorde inte mycket rätt i bortamötet med Brighton i Premier League-fotbollen – och allra mest sviktade det i försvarsspelet.

Svenska landslagets mittback Victor Nilsson Lindelöf var en av spelarna som stod för tveksamma ingripanden, inte minst när hemmalaget tog ledningen med 1–0.

Solly March kom runt på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet. Där var Glenn Murray åtskilligt snabbare än Nilsson Lindelöf både i tanke och ben och kunde vinkla bollen förbi Manchester Uniteds målvakt David de Gea.

Två minuter senare blev det virrigt i United-försvaret efter en hörna och Shane Duffy utökade till 2–0.

Romelu Lukaku reducerade till 1–2 men tio minuter senare, alldeles före paus, skaffade sig Brighton på nytt en tvåmålsbuffert. Efter ett slarvigt Manchester United-uppspel ställde hemmalaget om snabbt och när Eric Bailly fällde Pascal Gross i straffområdet pekade domaren Kevin Friend på elvameterspunkten.

Gross slog in 3–1 via de Gea.

Även Manchester United gjorde mål på straff, men då var det för sent. Paul Pogbas reducering kom i femte tilläggsminuten.

Hattrick för Agüero

Det gick mycket bättre för Uniteds lokalkonkurrent. Regerande mästarlaget Manchester City har fått en flygande start på säsongen.

Laget följde upp 2–0-segern mot Arsenal i premiären med rena rama lekstugan i mötet med Huddersfield hemma på Etihad Stadium.

Argentinaren Sergio Agüero gjorde hattrick, hans nionde i ligan, när City vann med 6–1.

- Jag har inte sett honom så här bra sedan jag kom hit. Han är otrolig, både med och utan bollen. Jag var på väg att byta ut honom innan han fullbordade sitt hattrick men nu blev det ett perfekt slut. Han gjorde ett mål till och fick gå av till stående ovationer, säger tränaren Pep Guardiola.

Gabriel Jesus och David Silva skickade också bollar över mållinjen innan Huddersfields nederländske mittback Terence Kongolo hjälpte till med sexan. Jon Stankovic gjorde Huddersfields mål, vilket betydde 1–3 i slutet av första halvlek.

Inhopp för Sema

Watford vann bortamatchen mot Burnley med 3–1.

Ken Sema fick hoppa in i 68:e minuten men då hade Andre Gray, Troy Deeney och Will Hughes redan avgjort matchen.