Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johansson: "Man måste våga"

Tänk inte. Kör bara. Enligt Linus Johansson är det vad Djurgårdens hockey just nu handlar om.

Det är med snabba penseldrag som Linus Johansson beskriver Djurgårdens spelidé. Djupare tankar än "tänk inte, kör bara" finns givetvis, men det 25-åringen trycker på är att spelet inte behöver vara särskilt krångligt.

- Procentuellt tror jag att man gör fler mål om man går framåt, att köra på som fasen i stället för backa hem, sade han.

- Och vi ska köra på. Sedan får vi backchecka som idioter om vi gör något misstag eller om pucken studsar fel. Men man måste våga för att göra kassar. Det är när man börjar tänka som allt går sämre. Ska man börja tänka på att de andra kan kontra på oss, då blir det fel. Men det är avvägningar som styr.

"Svåra linjer"

Hemma mot Rögle var det inledningsvis lite sisådär med avvägningarna, och det var först i andra perioden som Djurgården hittade rätt värderingar, vilket gjorde att pucktappen blev färre och anfallen längre.

- Det är så svåra linjer. Man måste framåt, man måste våga för att göra bra saker och spela fin hockey samtidigt som man måste göra avvägningar när det är läge för det, sade Johansson.

- Nu gjorde vi kanske inte så bra avvägningar i början, vi tappade lite puckar här och var. Men det funkade till slut, så procentsatsen blev väl att vi lyckades.

Minst sagt.

Matchen mot Rögle i Hovet slutade med en klar 6–2-seger, och det var Linus Johansson som visade Djurgården vägen efter 5.23 minuter av andra perioden.

- Det var snyggt. Det var bara att hålla ner klubban, sade han om framspelningen från Mikael Ahlén.

"Knäppa dem på näsan"

Calle Ridderwall – framspelad av Johansson – petade sedan in en retur till 2–0 efter 12.36, och 28 sekunder senare satte Lukas Vejdemo klubbladet på Tom Nilssons skottpassning och vinklade in hemmalagets tredje mål.

I tredje perioden gjorde Djurgården gjorde tre mål, genom Nilsson, Ridderwall – ett mål som Johansson även låg bakom – och Lukas Vejdemo, och vann med 6–2.

- Rögle kom hit och hade vunnit många matcher och var formstarkt, och att vi kunde knäppa dem på näsan var starkt, sade Linus Johansson.