Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Therese Johaug går i mål som segrare i Beitostølen.

Johaug utklassade alla – Kalla tvåa

Charlotte Kalla tog tredje pallplatsen för tredje helgen i följd. Men åt Therese Johaug fanns inget att göra. Norska skidstjärnan vann i utklassningsstil i Beitostølen.

Kalla kom tvåa i fristilsloppet över 15 kilometer. Men hon var distanserad av Johaug med hela 1.05,9.

- Det handlade i dag om att dissa smärtan och peppa mig själv och ha tron på att jag skulle kunna nå pallen, säger Kalla till SVT.

Trea kom norskan Ingvild Flugstad Østberg, två tiondelar bakom Kalla. Ebba Andersson var fyra, ytterligare ett par sekunder efter.

Johaug har dominerat i återkomsten efter dopningsavstängningen. Norskan vann det första distansloppet för säsongen i Ruka och sedan båda distansloppen i Lillehammer förra helgen.

Krigade på slutet

I Beitostølen satte Johaug fart direkt. Ingen kunde hänga med i tempot i fristilsloppet som hon vann med drygt en minut.

- Det var säsongens bästa lopp, när det gäller känslan i kroppen. Jag kände från start att jag hade en bra dagsform. Och tekniskt gick det bra, säger Johaug till NTB.

Kalla försökte sig inte på att jaga Johaugs tider utan höll sig till sin plan.

- Jag hade som mål att ha tålamod fram till 12 kilometer och sen börja kriga och vara trött när jag kom upp på krönen. Jag kunde dissa smärtan, det har jag gjort förr på träningspassen. Och i dag hade jag tiondelarna på min sida, säger Kalla.

Kalla var besviken i söndags då hon tappade ledningen som hon hade inför jaktstartsloppet till en fjärdeplats i mål. Hon var osäker på formen efter den tuffa minitouren i Lillehammer, men lyckades ta sin tredje pallplats för säsongen. Tidigare har hon varit tvåa i Ruka och trea i 10-kilometersloppet i Lillehammer.

Andersson fyra

Det blev ytterligare en topplacering för Ebba Andersson som inlett säsongen överraskande bra med tre pallplatser. Hon låg tvåa vid 12,2 kilometer, men tappade sedan på slutet.

- Jag fick kämpa från start i dag och var fruktansvärt sliten på slutet. Jag gav verkligen allt jag hade och i dag var det de som var starkare än jag, säger Andersson till SVT.

- Jag är jättenöjd med säsongsinledningen. Det känns kul att nu jobba vidare.