Torontos Andreas Johnsson gör mål på Edmontonmålvakten Mikko Koskinen i NHL-ishockeyn.

Johnsson har hittat målformen i Toronto

Andreas Johnsson gjorde två mål för Toronto. Men största svenske målhjälte i nattens NHL-hockey blev Victor Hedman, som avgjorde i förlängning för Tampa Bay.

|

Det blev en blågul mittperiod för Toronto mot Edmonton. Andreas Johnsson gjorde två mål och William Nylander ett när laget vann med 6–2.

- Pucken har gått in de få gånger jag har skjutit, så det känns bra, säger Johnsson till nhl.com.

- Det kommer naturligtvis inte att fortsätta så, men jag ska fortsätta jobba och försöka göra fler mål.

Segern var Ontariolagets tredje i rad, sämre går det för Edmonton som har förlorat 13 av sina senaste 16 matcher. Lagets målvakt Mikko Koskinen släppte in fyra mål på 16 skott innan han blev utbytt i andra perioden.

Säkrade segern

I New York blev Victor Hedman matchhjälte när han säkrade segern åt Tampa Bay borta mot Rangers. Hans 4–3 kom med bara halvannan minut kvar av förlängningen. Det var andra matchen i rad Hedman avgjorde efter ordinarie tid för sitt Tampa Bay. I tisdags satte svensken den avgörande straffen mot Los Angeles.

Efter två perioder var ställningen 3–3 och inget av lagen lyckades avgöra i tredje. Men efter drygt en och en halv minuts spel i förlängning snärtade Victor Hedman in pucken efter en passning från Nikita Kutjerov.

Tampa Bay har nu vunnit elva matcher i rad, men spelarna vet att det är i slutspelet som inleds i april som det gäller att vara på topp.

- Grundserien är bara ett genrep inför slutspelet, så vi måste fortsätta att förbättra vårt spel och se till att vi är beredda i april, säger Hedman till nhl.com.

Klev fram

Hedman gjorde även en assist under ordinarie matchtid liksom Anton Strålman. För New York Rangers gjorde Mika Zibanejad ett mål och Fredrik Claesson en assist.

I mötet mellan de svenska forwardsstjärnorna Gabriel Landeskog (Colorado) och Elias Pettersson (Vancouver) var det en annan svensk som klev fram och avgjorde matchen.

Carl Söderberg sköt den avgörande straffen i mål till 3–2 för Colorado på målvakten Jacob Markström som gjorde hela 43 räddningar under matchen, men ändå fick lämna isen som förlorare.