Jumbon Karlskrona vann bottenmötet

|

Jumbon Karlskrona spelar för att slippa kval i SHL och riskera nedflyttning. Och Blekingelaget har nu på allvar tagit upp kampen om att undvika sista och näst sista platsen.

På fredagen kom Karlskronas tredje seger på de fem senaste matcherna när tabellelvan Rögle besegrades med 4–1 på bortaplan i Ängelholm.

Karlskronasegern grundlades redan tidigt i den första perioden då Carl Persson satte 1–0 efter 5.03 och Joel Kellman 2–0 efter 10.34. Rögles Lucas Elvenes gav hemmapubliken hopp med sin 1–2-kvittering efter 18.23. Den förhoppningen släcktes däremot bara drygt en minut senare då Emil Lundberg sköt 3–1 för bortalaget bara 14 sekunder från periodslutet.

Karlskrona, med Johannes Jönsson och inte Johan Holmqvist i målet, vann med 4–1 efter Emil Larssons avslutande mål i tredje perioden.

Trepoängaren innebar att Karlskrona nu ligger på samma poäng (46) som nästjumbon Mora på den andra SHL-kvalplatsen. Med fyra omgångar är det bara två poäng upp till tolvan Örebro på säker mark och ytterligare fem upp till Rögle.