Jumbon Trelleborg allt närmare superettan

Trelleborg fick en mardrömsstart som började med en målvaktstavla – och till slut föll jumbon borta mot Örebro med 0–4. Och superettan kommer allt närmare.

ANNONS
|

Skåningarna är nu uppe i 14 raka matcher utan seger – och läget ser allt mer dystert och hopplöst ut för TFF som inte har vunnit i allsvenskan sedan den 24 maj hemma mot Brommapojkarna. När sex omgångar återstår har Trelleborg fyra poäng upp till nästjumbon Dalkurd och sju poäng till BP på kvalplats.

- Det är aldrig kört förrän det rent statistiskt är det, säger tränaren Patrick Winqvist.

ANNONS

Och tillägger lite senare:

- Men fortsätter det så här så behöver vi inte bekymra oss över de bitarna. Vi måste vinna fotbollsmatcher. Vi kan inte göra som vi gör i dag, att släppa in ett sånt mål det första vi gör. Sen har vi perioder i matchen då vi inte gör det vi kommit överens om. Då ger vi oss inte själv förutsättningarna.

"Grova misstag"

Efter knappt tio minuter lyfte ÖSK-mittfältaren Johan Mårtensson in en långboll som målvakten Marko Johansson tappade in över mållinjen. En riktig målvaktstavla – då Johansson kunde ha tippat bollen över ribban.

- Vi gör alldeles för grova misstag för att skydda vårt mål. Ta det första, det är inte bara Marko som tappar in bollen det handlar också om hur vi försvarar i momenten innan, säger Winqvist.

Bara minuten senare agerade hela TFF-försvaret virrigt när Kennedy Igboananike stötte in 2–0 efter ett vackert hemmaanfall.

ANNONS

Och inte blev det lättare för Trelleborg i andra halvleken när ÖSK-anfallaren Nahir Besara klev fram och tog över showen inför ögonen på representanter för FC Seoul som sades vara på plats för att scouta honom.

Efter 66 minuter ökade först Besara på ledning till 3–0. Och fyra minuter senare fortsatte Nahir Besara att göra reklam för sig då han också fastställde slutresultatet.

"Trygg förening"

TT: Hur pass pressade är ni i laget just nu?

- Egentligen inte särskilt. Vi är en väldigt trygg förening och vi har gjort mycket bra under en längre tid, men just nu är vi i en väldigt tråkig sits… Men jag vet inte om vi är särskilt pressade av det, säger Patrick Winqvist.

TT: Har du en känsla av att man tror på det här i laget?

- Jag värderar inte det så här direkt efter en förlust, för då är många huvuden nere. Men under en lång tid har vi visat för varandra att vi tror på det under träning och i matchsituationerna.

ANNONS

Svarar Patrick Winqvist – fast säger också lite senare:

- Men det är också svårt när man inte får någon form av belöning, då blir kroppsspråket och beteendet annorlunda därute.

- Du kan ju förstå hur man mår när man inte får någon belöning för det man gör.

TT
ANNONS