Juventus fick sista ordet i "Derby d'Italia"

Ett Inter med tio man såg ut att skänka Napoli en hjälpande hand i Serie A:s guldstrid. Men i Italien är det aldrig över förrän "den gamla damen" sjunger. Ett Juventus i brygga både kvitterade och vände till 3–2 i en makalös drabbning på San Siro.

|

Efter Napolis seger borta mot Juventus förra helgen skiljde bara en poäng i toppen av Serie A. Så när Juventus gästade Inter för att spela "Derby d'Italia" var det inte bara prestige på spel för serieledarna.

Juventus skulle få en drömstart när Douglas Costa sköt in 1–0 mindre än kvarten in i matchen.

När Inters Matias Vecino träffade Mario Mandzukic med dobbarna några minuter senare, och fick rött kort efter videogranskning, så såg det ännu bättre ut för serieledarna.

Men Inter skulle resa sig.

Och det var lagkapten Mauro Icardi, som så många gånger förr, som klev fram.

En Joao Cancelo-frispark hittade Icardis omarkerade huvud i straffområdet i inledningen av andra halvlek – och kvitteringen var ett faktum.

Kvitteringen blev strax därefter en vändning, när Andrea Barzaglis självmål gav 2–1 till Inter.

Få hade kunnat förvänta sig det som då senare skulle äga rum med bara minuter kvar av ordinarie tid.

Först Milan Skriniar som, även här genom ett självmål, gav Juventus kvitteringen i 87:e minuten. Och bara minuten senare dök Gonzalo Higuain upp i straffområdet och nickade in 3–2 till serieledarna.

Därmed var vändningen, och trepoängaren, ett faktum efter en smått sanslös händelseutveckling på San Siro i Milano.

I och med resultatet kommer Juventus som minst att ha en poäng till godo i toppen efter Napolis bortamatch mot Fiorentina på söndag.

Och Inter tappar till tredjeplacerade Roma, som vann sin match på lördagen. Champions League-semifinalisterna besegrade Chievo hemma med 4–1.