Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pernilla Lindberg hoppas undvika bunkrarna i British Open. Arkivbild.

Käftsmällen väckte Lindberg

Pernilla Lindberg har lämnat sin trygghetszon på USA-touren. Första testet i Storbritannien blev en käftsmäll. Hon tror på bättre spel i British Open.

Sedan British Open spelades på Royal Lytham St Annes förra gången, 2009, har nära 40 bunkrar tagits bort.

Ändå är det just sanden som skrämmer och som till varje pris ska undvikas, särskilt på utslagen.

Om spelarna hamnar i en fairwaybunker kan de räkna med att förlora slag, för det går inte att nå green från de djupa hålorna på vägen fram.

- Allt som inte är sand är okej, säger Pernilla Lindberg.

Dåliga ovanor

Lindberg vann årets första major ANA Inspiration men kommer inte till Royal Lytham St Annes som någon av de stora favoriterna, inte efter förra veckans spel.

I Scottish Open hade den 32-åriga svenskan spelat bort sina chanser efter sex hål, då hon var sex slag över banans par.

- Det var inget bra genrep. Det kändes jättebra när jag kom till Skottland men jag föll tillbaka i gamla dåliga ovanor. Det var en käftsmäll, säger hon.

Ändå gillar hon utmaningen hon ställs inför på Englands västkust.

- Det är en läcker bana, en bana som kommer att testa alla delar i spelet. Man kommer inte undan med mycket. Det är verkligen en mästerskapsbana.

"Måste utmana"

Även om det är viktigt att undvika bunkrarna går det inte att fokusera bara på det.

- Spelstrategimässigt går det inte att ta alla bunkrar ur spel för då ger man sig själv för långa andraslag. Man måste utmana vissa av dem. Då behöver man kliva upp och slå bra slag helt enkelt, säger Lindberg som kommer att följa samma upplägg som hon hade i ANA Inspiration:

- Jag kommer att ha en siffra i mitt huvud, en score jag ska skjuta, och om jag gör allt jag kan för att ta mig dit kommer jag att vara nöjd. Var jag hamnar i resultatlistan får man se. Det var precis så jag gjorde i ANA. Jag gick inte och kollade på leaderboards eller på vad andra gjorde.

Kan det vara ett segerrecept även den här gången?