Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tinotenda "Tino" Kadewere efter ett av sina två mål i Djurgårdens 3–0-seger hemma mot Malmö FF.

Kadewere i fokus i Djurgårdens urladdning

Målen kom i cupen men när allsvenskan drog igång fungerade inte mycket för Tinotenda "Tino" Kadewere, 22. Det är historia nu. Zimbabwiern sänkte Malmö FF med sina två mål i andra halvlek.

Djurgårdens 3–0-seger i toppmötet var en blytung urladdning och till stor del signerad en anfallare som letat efter form och flyt.

Djurgården som kollektiv och Kadewere som individ sågades rätt rejält efter svaga prestationen i 0–2-förlusten mot AIK i helgen. 1–1 mot Trelleborg innan dess fick inte heller fansen att slå klackarna i taket.

"Behövde en seger"

Två resultat som inte direkt gav några föraningar om en onsdagskväll som blir något extra för fansen att komma ihåg och ett minne för Kadewere att vårda ömt.

- Vi behövde verkligen en seger i dag. Vi pratade om att vi var tvungna att fortsätta tro på oss själva efter förlusten i söndags.

- Och vi fick den segern, säger han.

Men det var först efter pausen det hände saker på Tele2 arena – och Kadewere hamnade direkt i händelsernas centrum. Jonathan Ring kom runt på högerkanten, spelade inåt och Malmös mittback Franz Brorsson, tillbaka efter utvisningen mot AIK, missade grovt.

Hoppas på mer

Kadewere bredsidade enkelt in sitt första mål för säsongen – och lyckan var total i såväl hans ansikte som i hemmaklacken.

Med 13 minuter kvar slog Kadewere in 2–0-målet och matchen var vunnen.

- Det var så viktigt för mig att göra målen. Jag har spelat tre matcher i allsvenskan utan att göra mål och som anfallare måste du göra mål, speciellt när du får chanserna. Nu gjorde jag två mål mot den största klubben i Sverige.

- Jag hoppas att det bara är början, säger Kadewere.

TT: Du såg ut att vara rätt frustrerad i första halvlek?

- Vi jobbade inte tillräckligt hårt tillsammans i första. Malmö hade bollen mest och när vi fick våra chanser utnyttjade vi dem inte.

- Det var frustrerande. Vi pratade i pausen om att hålla i bollen bättre och vi tog tag i spelet.

Ger självförtroende

TT: Vad tror du den här segern betyder för Djurgården?

- Att slå Malmö är något extra eftersom de blev mästare förra säsongen. Malmö är Sveriges bästa lag och att slå dem är något som kan ge oss självförtroende, men det är många matcher som kommer tätt nu och vi måste se till att vara fokuserade och ta de poäng vi behöver.

Malmö FF kom med en skade- och sjukdomslista tränaren Magnus Pehrsson inte sett under sin tid i klubben. Av olika anledningar saknades Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson, Andreas Vindheim, Eric Larsson, Arnór Traustason och Markus Rosenberg (på bänken, in i 64:e) hos de regerande mästarna.

Det djupet i truppen har inte ens Malmö FF för att kompensera ett bortfall av den omfattningen.

- Det går för långsamt i vårt passningsspel. Förklaringen ligger i att den senaste tiden har det blivit rätt stora förändringar på grund av de skador vi har, säger Pehrsson.

På tilläggstid skruvade Dzenis Kozica, nyförvärvet från Jönköping, in 3–0.

- Det är stora siffror, men Djurgården vinner välförtjänt. De är betydligt hetare i båda straffområdena, säger Magnus Pehrsson.