Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Kalla är ur form och avstår resten av SM. Arkivbild.

Kalla avstår lopp: "Inget tryck i åkningen"

Charlotte Kalla har inte gått att känna igen den senaste tiden. Nu ställer hon in resten av skid-SM i Sundsvall.

I Ulricehamns världscuptävling var hon 1,20 efter norskan Therese Johaug på 10 kilometer. Och i veckans SM–lopp har det gått fortsatt kärvt för Charlotte Kalla: hon fick stryk av Ebba Andersson med över minuten på milloppet i onsdags och dagen därpå besegrades hon på stafettens sista sträcka av Jonna Sundling.

Nu, med bara tre veckor kvar till VM i Seefeld, väljer stjärnan att avbryta skid-SM i Sundsvall och inte köra söndagens avslutande 15 km masstart, skriver SVT.

"Jag kommer i stället att varva ner några dagar och köra lättare träning för att samla energi och vara utvilad när jag reser till Seiser Alm på onsdag för VM-uppladdning på hög höjd. Jag gläder mig stort till lägret och hoppas att de sista veckorna in mot VM i Seefeld 19/2–3/3 gör susen för min kropp och formutveckling", säger hon i ett pressmeddelande.

Damtränaren Magnus Ingesson, som också är Kallas personliga tränare, säger att de senaste tävlingarna inte har gett de besked som de hade hoppats på.

- Vi får inget tryck i åkningen. Då blir det kontraproduktivt i åkningen, säger Magnus Ingesson till SVT.

Han är dock inte särskilt orolig för Kallas VM-form.

- Nej, det tycker jag inte. Det är flera veckor kvar. Vi måste bara vända upp det här till något positivt. Det finns inga garantier, men jag känner ingen oro.