Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska skidstjärnan Charlotte Kalla jagar VM-formen i Seiser Alm, Italien.

Kalla inte orolig för VM-formen

Efter några mindre lyckade tävlingar lämnade skidstjärnan Charlotte Kalla SM i förtid. Nu är hon på höghöjdsläger i Italien och känner ingen oro för formen till VM.

Seiser Alm är en speciell plats för Kalla. Det är här som flerfaldiga OS- och VM-guldmedaljören brukar ladda upp inför längskidmästerskapen.

Och även i år, när formen varit sviktande efter jul, följer 31-åringen från Tärendö samma träningsupplägg som tidigare år.

- Jag har inte gjort något annorlunda sedan jag kom hit på hög höjd, jag har en grundplan och har bara tagit bort någon halvtimme här och där (från träningspassen), säger hon vid en pressträff på alporten i de italienska Dolomiterna.

- Jag vet att det jobb som jag gjort tidigare år har varit framgångsrikt inför mästerskapen.

Besvikelse på SM

Charlotte Kalla stod verkligen inte att känna igen i tävlingarna i januari. I Otepää kom Kalla sexa på 10 kilometer, I Ulricehamn blev det en 13:e-plats på samma distans. Och sedan fick hon stryk av Ebba Andersson med över en minut i milloppet på SM.

- Jag kände att jag inte fick ut det jag är god för. Efter stafetten i SM kände jag att jag behövde göra något annorlunda och ge kroppen en chans till återhämtning innan det var dags att dra till hög höjd, säger hon.

"Svårt att känna"

- Det är svårt att känna var formen är just nu, jag har bara försökt att tro på det jag gör, känna lugnet, fokusera och ta dag för dag.

TT: Hur orolig är du för VM-formen?

- Jag funderar inte så mycket i oro. Jag försöker påverka det jag kan, njuter av att vara här och att göra nyckelpassen som jag vet har betytt mycket tidigare år.

Kallas planerar att inleda VM i Seefeld med skiathlon, halva loppet i klassisk stil och halva i fri stil, lördag 23 februari.

- Jag hoppas på att bli uttagen till skiathlon, tio klassiskt, stafetten och tremilen. Det är ganska bra spridning på distanserna.